Vilken typ av router behöver du för Comcast?

Bredbandsinternetanslutningar erbjuder höga dataöverföringshastigheter. För att ansluta till Comcasts nätverk som bredbandskonsument krävs ett konto och ett kvalificerat kompatibelt modem. Routrar är anslutna till det installerade modemet för att skapa ett nätverk av enheter som delar en enda internetanslutning. Comcast kräver modemfunktioner, inte routerkompatibilitet. Comcasts höghastighetsplaner kräver routrar med avancerade funktioner för att säkerställa att anslutna enheter kommunicerar med nominella hastigheter.

Modemanslutning

Comcast-tjänsten tillhandahålls via ett kompatibelt modem. Modemet har en enda Internetprotokoll- eller IP-adress. Modemet ansluter till Internet och tillhandahåller service till enheter som är anslutna till det. Ett sant modem har bara en enda anslutningspunkt. Modem- och routerenheter ger både modemtjänst och dirigering till flera enheter. Enhetsstöd beror på den teknik som Comcast implementerar. För kompatibla modem- och modem- / routerkombinationer, se Resursavsnittet för Comcasts senaste lista över enheter som stöds.

Routeranvändning

Anslut en Ethernet-kabel till routern och modemet. Anslut datorn till routern och anslut ytterligare kabeldragna enheter till routern. Trådlösa modem ger anslutning via radiovågor. Både routern och enheterna måste fungera på samma nätverksprotokoll, som B, G eller N. De flesta nyare routrar ger bakåtkompatibilitet för att stödja äldre enheter.

Comcast High Speed

Comcast erbjuder flera höghastighetstjänster. Trådlösa enheter anslutna till en router bakom ett modem måste kunna ta emot och sända dataöverföringar med hög hastighet för att använda den maximala tillgängliga bandbredden. Routrar som inte kan stödja höghastighetsöverföringar, t.ex. med det trådlösa "N" -protokollet, överför inte data med högsta möjliga hastighet.

Begränsningar av bandbredd

Avancerade routerinställningar, som vidarebefordran av port, portprioritet och QoS - Service of Quality - tjänar till att säkerställa att nätverkstrafik både stöds och prioriteras. Uppladdnings- och nedladdningsbegränsningar säkerställer att en enskild enhet inte har "hög bandbredd". Se till att routern tillhandahåller den avancerade funktionalitet du behöver innan du köper.

Firmware-uppgraderingar

När du ansluter din router för första gången, se till att det finns uppdateringar till routerns firmware. Uppdateringar är vanligtvis tillgängliga via det webbaserade routergränssnittet. Uppdatering av firmware till den senaste koden säkerställer optimal prestanda.