Hur man ringer gruppvideosamtal på WhatsApp

WhatsApp tillåter sina användare att ringa gratis röst- och videosamtal till vänner och släktingar som finns överallt i världen. Nedan följer stegen för att ringa gruppvideosamtal på WhatsApp.

Ring gruppvideosamtal på WhatsApp

Enligt WhatsApp är dess gruppvideosamtal krypterade från slutet (precis som Chats) och är utformade för att fungera över hela världen, inklusive i områden med svag nätverksanslutning.

WhatsApp Group-videosamtal kan startas genom att initiera ett en-till-ett-samtal (som vanligt). När samtalet har anslutits kan du trycka på ikonen "Lägg till personer" (övre högra hörnet) för att lägga till nästa deltagare i ditt WhatsApp Group-videosamtal.

Ikonen "Lägg till personer" inaktiveras efter att den tredje deltagaren har lagts till, vilket begränsar gruppvideosamtalet till fyra deltagare.

Medan WhatsApp Group Video Calling stöder upp till fyra personer, så konkurrerar appar som Facebook Messenger, Skype, SnapChat och Apples FaceTime upp till 50, 25, 16 respektive 32 medlemmar i ett gruppvideosamtal.

Steg för att ringa gruppvideosamtal på WhatsApp

Du kan följa stegen nedan för att ringa ett gruppvideosamtal på WhatsApp.

1. Öppna WhatsApp på din iPhone eller Android-telefon.

2. Välj den första kontakten som du vill lägga till i gruppvideosamtal och tryck på ikonen för videosamtal som ligger nära det övre högra hörnet på skärmen.

3. När den första personen har anslutit sig till ditt samtal, klicka på Plus-ikonen längst upp till höger på skärmen och välj nästa kontakt som du vill lägga till i gruppsamtalet.

4. På popup-fönstret som visas klickar du på knappen Lägg till och nästa deltagare läggs till i gruppvideosamtalet.

På samma sätt kan du lägga till ytterligare en person till gruppvideosamtalet (begränsat till 4 medlemmar).

Vad händer i WhatsApp Groups videosamtal

I ett WhatsApp Group-videosamtal kan alla fyra deltagare prata med varandra. Det är inte nödvändigt för initiativtagaren av samtalet att lägga till medlemmar, någon av de andra deltagarna kan lägga till kontakter i gruppsamtalet.

Ett WhatsApp-gruppsamtal kopplas inte ifrån om någon av de fyra medlemmarna kopplar bort samtalet, de återstående personerna kan fortsätta med WhatsApp-gruppsamtalet.