Hur man tar reda på okänt nummer

Om du ofta får irriterande telefonsamtal från okända uppringare kan det vara en prioritet för dig att identifiera dessa samtal. Även om dessa samtal inte alltid är lätta att identifiera finns det några alternativ för att försöka ta reda på vem som ringer från ett okänt nummer.

Använd * 57

Ett alternativ för att försöka upptäcka identiteten hos en okänd uppringare är en 57 samtalsspår. Även om det här alternativet inte fungerar på alla okända samtal, fungerar det på vissa så det är värt att prova. För att använda det ringer du helt enkelt 57 på din telefon och du kommer att få den tidigare uppringarens nummer. I vissa områden identifieras numret automatiskt genom att slå den här koden efter ett okänt eller begränsat inkommande samtal. Transportörer som Verizon och AT&T erbjuder tjänsten * 57. Om den här koden inte fungerar ber du din tjänsteleverantör om koden som fungerar i det område där du bor.

Kontakta ditt telefonföretag

Kontakta din nätoperatör och fråga om den tillhandahåller tjänsten Anonym nummerpresentation. Med den här tjänsten kontrollerar din telefon automatiskt äktheten för varje samtal som kommer på din telefon. Om samtalet kommer från ett begränsat eller okänt nummer tvingar den här tjänsten uppringaren att avblockera numret innan han kan slutföra samtalet. När numret är avblockerat ser du det på din samtals-ID-skärm.

Kontakta ditt telefonföretag och meddela dem att du får okända samtal. Du kan bli ombedd att notera datum och den exakta tiden för samtalen så att den kan spåra den som ringer. Du kan också bli ombedd att ange ditt namn och telefonnummer. Företaget kommer då antingen att kontakta uppringaren eller uppringarens företag för att be henne att sluta ringa.

TrapCall

Du har fortfarande ett annat alternativ att försöka även om du använder * 57 samtalsspårning eller ringer till ditt telefonföretag inte avslöjar uppringarens identitet. TrapCall är en betald tjänst som avmaskerar blockerade och okända uppringare genom att du avvisar samtalet och sedan ringer samma uppringare tillbaka med det nummer som är synligt för dig. Tjänsten låter dig också svartlista uppringare, spela in inkommande samtal och stoppa robocalls med skräppostblockering. Tjänsten börjar vid $ 4,95 per månad och ökar i pris beroende på vilka funktioner du vill inkludera i din plan.