Hur man aktiverar eller inaktiverar "Visa mig de bästa tweets först"

Ingår i den senaste uppdateringen för Twitter Mobile-appen för iOS är en intressant funktion som heter 'Visa mig de bästa tweets först'. Genom att aktivera den här funktionen kommer du att kunna se de bästa tweets först på din tidslinje istället för att se de senaste tweets först.

Visa mig de bästa tweets först

Enligt Twitter kommer de bästa tweets som det visas först på din tidslinje att baseras på Twitter egen tolkning av vad du troligtvis är intresserad av.

Twitter-algoritmen tar hänsyn till ämnen som du är intresserad av, saker du bryr dig om, tweets som du interagerar med och aktiviteter för personer som liknar dig.

Det innebär att du är mer benägna att se sportrelaterade tweets först på din tidslinje, om Twitter bestämmer att du är mer intresserad av sport jämfört med andra ämnen.

Twitter påstår sig ha fått positiv feedback från användare och vill att du ska prova den här nya funktionen och se om du gillar den eller inte. Lyckligtvis kan den här funktionen enkelt inaktiveras om du inte gillar den.

När du öppnar Twitter efter att ha varit borta ett tag kommer de tweets du troligtvis bryr dig om att visas högst upp på din tidslinje - fortfarande nyligen och i omvänd kronologisk ordning. Resten av tweets kommer att visas rätt under, också i omvänd kronologisk ordning, som alltid. När som helst är det bara att dra för att uppdatera för att se alla nya tweets längst upp i den direkta upplevelsen du redan känner och älskar. - Twitterblogg

Aktivera eller inaktivera "Visa mig de bästa tweets först" på iPhone

Följ stegen nedan för att aktivera eller inaktivera "Visa mig de bästa tweets först" på din iPhone

1. Klicka på Twitter-appen på din iPhone eller iPad

2. Logga in på ditt Twitter-konto om du inte redan är inloggad

3. Klicka på "Me" -fliken, som finns längst ner till höger på skärmen (se bild nedan)

4. Nästa tryck på Gear-formad “Inställningsikon” (se bild nedan)

5. Klicka på Inställningar på popup-menyn

6. Klicka på ditt Twitter-konto under rubrikonto (se bild nedan)

7. Nästa tryck på “Tidslinjeanpassning” (se bild nedan)

8. Klicka på reglaget bredvid “Visa mig de bästa tweetsna först” för att sätta på den (se bild nedan)

9. Inaktivera 'Visa mig de bästa tweets först': Om Twitter skjuter denna funktion som standard kan du enkelt inaktivera detta genom att flytta reglaget till OFF-position (se bild ovan)

Aktivera eller inaktivera "Visa mig de bästa tweets först" på Android

1. Öppna Twitter-appen

2. Klicka på 3-punktsikonen längst upp till höger på skärmen

3. Klicka på Inställningar i rullgardinsmenyn.

4. Klicka sedan på tidslinjen.

5. Markera alternativet "Visa mig de bästa tweets först" för att aktivera funktionen.

6. Inaktivera 'Visa mig de bästa tweets först': Om Twitter skjuter denna funktion som standard när som helst, kan du enkelt inaktivera den här funktionen genom att avmarkera alternativet (se bild ovan)

Aktivera eller inaktivera "Visa mig de bästa tweets först" på webben

1. Logga in på ditt konto på Twitter.com

2. Klicka på din profilbild

3. Från listrutan knackar du på Inställningar (se bild nedan)

4. Under Innehåll letar du efter tidslinje och välj alternativet "Visa mig de bästa tweets först"

När du har aktiverat den här funktionen på din enhet (Twitter Mobile-appen) och på webben kommer Twitter att visa dig de bästa tweets först, istället för de nyaste tweets först.

De tweets du troligtvis kommer att bry dig om visas högst upp på din tidslinje. Resten av dina tweets visas under dessa rekommenderade tweets.

Inaktivera 'Visa mig de bästa tweets först' på webben: Du kan inaktivera den här funktionen när som helst på din stationära eller bärbara dator genom att avmarkera alternativet (se bild ovan)