Kindle Fire HD 8 Review | Är det verkligen värt att köpa?

Amazons Kindle Fire HD-tablett verkar erbjuda enastående värde för pengarna, med tanke på dess tillgänglighet till så låga priser. Men är det verkligen värt att köpa Kindle Fire HD-surfplatta, låt oss ta reda på det här Kindle Fire HD 8 Review.

Kindle Fire HD 8 Review

Låt oss komma igång med denna Kindle Fire HD 8 Review genom att titta på Kindle Fire HD Specifikationer i ett lättförståeligt tabellformat. Senare kan vi få detaljer om dessa specifikationer.

FunktionerKindle Fire HD 8
Storlek8, 4 ″ x 5, 0 ″ x 0, 4 ″
Vikt369 gram
Skärm8 ″ HD
Visa1280 x 800, 189 ppi
Lagring16, 32 GB
Utbyggbar lagringUpp till 256 GB
processor1, 3 GHZ fyrkärna
Bagge1, 5 GB
Fram kameraVGA
Backkamera2 MP, 720p
AudioDolby stereohögtalare
Batteri-liv12 timmar
NätverkDual Band WiFi
Pris*$ 79.99

* Priset kan variera beroende på försäljning / erbjudanden.

Låt oss nu gå in i detaljer och titta närmare på några av de viktigaste specifikationerna för Kindle Fire HD 8 Tablet.

Kindle Fire HD 8 - Factor & Design

 • Storlek - 8, 4 ″ x 5, 0 ″ x 0, 4 ″
 • Vikt: 369 gram

Trots att det är tillgängligt till löjligt låga priser (under försäljning & annars) är Amazons Kindle Fire HD 8 inte alls byggd som en billig surfplatta och den känns inte eller ser ut som en.

När det gäller vikt är Kindle Fire HD 8 inte alltför tjock och skrymmande, den väger 369 gram vilket gör den jämförbar med Samsung Galaxy Tab E8 som väger cirka 358 gram.

Skärmen på Kindle Fire HD 8 Tablet är innesluten i ganska tjocka sidor med topp- och bottenplattor som är tjockare än sidobotten.

Den övre ramen innehåller den främre kameran och den ökade tjockleken på den undre ramen är utformad för att göra det enkelt för dig att hålla Kindle Fire HD 8 Tablet utan att röra vid skärmen.

Kindle Fire HD 8-tablett finns i fyra färger: svart, kanariegul, marinblå och stansröd.

Kindle Fire HD 8 - Display

 • Skärmstorlek - 8 tum
 • Upplösning - 1280 x 800 (189 ppi)

Även om Amazon har tekniskt rätt när det gäller att kalla denna surfplatta som Kindle Fire HD, måste du vara medveten om att du inte riktigt får en full HD-skärm. Vi anser att detta är ganska rättvist med tanke på det låga priset på denna surfplatta.

Det kan hända att skärmen på Kindle Fire HD 8 är mindre ljus än din iPhone eller Android-telefon. Detta kan emellertid lätt förbättras genom att manuellt ställa in ljusstyrkan på högre nivåer.

Kindle Fire HD 8 - Förvaring

 • Internt minne - 16, 32 GB
 • Utökad lagring - 256 GB

Som du måste ha lagt märke till är de flesta billiga surfplattor endast tillgängliga med 8 GB lagring.

Som jämförelse finns Kindle Fire HD 8 Tablet tillgängligt i 16- och 32 GB-versioner, vilket borde ge gott om lagringsutrymme för operativsystemet, de viktigaste apparna, några låtar och spel, även om du vill ha versionen med 16 GB.

Dessutom tillhandahåller Amazon gratis molnlagring för allt du köper från Amazon och det finns också möjlighet att använda MicroSD-kortplatsen och utöka lagringskapaciteten för din Kindle Fire HD upp till 256 GB.

Kindle Fire HD 8 - Processor & RAM

 • Processor - 1, 3 GHZ Cortex A53
 • RAM - 1, 5 GB

Amazon Fire HD 8-surfplatta drivs av MediaTek-processor, som har fyra 1, 3 GHz Cortex-A53-kärnor och den tvåkärniga versionen av Mali T720 GPU.

Processorn i kombination med 1, 5 GB RAM ger tillräckligt bra prestanda för de flesta aktiviteter som du troligtvis kommer att utföra på denna surfplatta.

Kindle Fire HD 8 - kamera

 • Framkamera - VGA
 • Bakre kamera - 2 MP, 720p

Det finns verkligen inget mycket att skriva om den rudimentära VGA-kameran framåt och den vanliga 2 MP bakkamera på Kindle Fire HD Tablet.

Förvänta dig inte att se bra ut med selfies tagna av den främre VGA-kameran och det är osannolikt att du kommer att fortsätta använda bakkamera när du har provat det några gånger.

Det är helt klart att Amazon har offrat kamerakvaliteten för att göra Kindle Fire HD 8 tillgänglig till en låg prispunkt.

Kindle Fire HD 8 - Batteriets livslängd

Enligt Amazon beräknas batteriet på Kindle Fire HD 8 vara upp till 12 timmar på en enda laddning.

Batteriets livslängd som du faktiskt kan komma ut från Amazons Fire HD 8 beror på om du troligtvis kommer att hålla dig till 50% ljusstyrka som används vid testförhållanden eller skruva upp ljusstyrkan, om du tycker att skärmen inte är tillräckligt ljus.

Sammantaget är batteriets livslängd fortfarande imponerande, med tanke på att användare har rapporterat att få så mycket som 10 timmars batteritid, medan de använder Kindle Fire HD 8 i en ljusstyrka på över 70% eller nära den maximala kapaciteten.

Kindle Fire HD 8 - Programvara

Amazon Fire HD 8 körs på Fire OS, som i princip är en anpassad version av Android, gjord för att se annorlunda ut och ändras för att passa Amazonas behov.

Som förväntat är Fire OS: s huvudfunktion att ta användare genom en massa skärmar, speciellt utformade för att ge Kindle Fire-användare lätt åtkomst till Amazons rika digitala innehåll.

I allmänhet måste du vara medveten om att Kindle Fire HD 8 i princip är utformad för att ansluta användare till Amazons digitala erbjudanden och att det inte är din vanliga Android-surfplatta med åtkomst till Google Play Store.

Kindle Fire HD 8 är Alexa aktiverad

Kindle Fire HD 8-surfplatta har Alexa, Amazons personliga assistent som de flesta användare har kommit att gilla på Amazon Echo och Fire TV.

Men du kommer inte att kunna aktivera Alexa med röst ensam på Kindle Fire HD 8-surfplatta, du måste hålla ner hemknappen, varje gång du vill interagera med Alexa.

Amazon Alexa låter dig spela låtar, läsa ljudböcker, placera beställningar på Amazon och även kontrollera lampor och termostaten i ditt hus med röstkommandon till Alexa.

Kindle Fire HD 8 - Anslutning

Anslutningsmöjligheterna inkluderar - Dual-band WiFi 802.11 a / b / g / n med stöd för WEP, WPA, WPA2-säkerhet med lösenordsautentisering eller WPS WiFi-skyddad installation.

Kindle Fire HD 8 stöder både 2, 4 GHz och 5 GHz WiFi-band, vilket är trevligt att ha i en billig tablet.

Amazons Fire HD 8-surfplatta stöder Bluetooth 4.1, vilket innebär att du inte har några problem att ansluta till de senaste Bluetooth-högtalarna och hörlurarna.

Ska jag köpa Amazon Fire HD 8 Tablet?

Trots sina symboliska kameror och underdrivna skärm ger Amazons Kindle Fire HD 8-surfplatta enastående värde för pengarna och vi tvekar inte att kalla det ett rekommenderat köp.

Som nämnts ovan har Kindle Fire HD 8 utmärkt byggkvalitet, bra batteritid och erbjuder anständigt prestanda. Du kan inte hitta något annat av liknande kvalitet till ett så lågt pris.

 • Kontrollera aktuellt Kindle Fire HD 8-pris hos Amazon