Vad är arkiv på Tumblr?

Varje blogg på Tumblr-webbplatsen matas in i sitt eget arkiv med tidigare inlägg, som visas på arkivsidan som miniatyrer listade i kronologisk ordning. Vissa Tumblr-teman har en knapp som länkar till bloggens arkiv, men HTML-kodningen kan läggas till valfritt bloggs innehåll även om länken inte är inbyggd i det tema du valt. Alla arkiv kan hittas genom att infoga "/ archive" i slutet av huvudwebbadressen för bloggen.

Arkivformatering

Din Tumblr-bloggs arkiv visar din inläggshistorik i ett rutnätformat som är ordnat efter månad. Enskilda detaljer om varje inlägg - inklusive taggar, datum och antalet anteckningar som har samlats in för inlägget - visas när du håller musen över miniatyren. Dessa miniatyrer ger också information om typen av inlägg. Till exempel visas miniatyrbilden för ett inlägg med en animerad bild i full animation medan videominiatyrerna visas med en "Spela" -ikon som indikerar att inlägget inte är en statisk bild.

Navigera och söka i arkivet

Medan du kan bläddra igenom månaderna manuellt kan navigering genom en Tumblr-bloggs arkiv vara mer effektiv om du väljer en viss månad för visning med rullgardinsmenyn "Månad" högst upp. Du kommer att märka ett nedtonat nummer precis bredvid månadens namn. detta anger antalet inlägg som har arkiverats för den månaden. När du är inloggad och tittar på din egen bloggs arkiv visas även "Redigera" och "Radera" -knapparna så att du kan göra snabba ändringar direkt från miniatyrbilden.

Installera ett tema med en arkivlänk

Ett antal Tumblr-teman har inbyggd knapp "Arkiv", vilket gör det enkelt att dirigera dina läsare till tidigare inlägg om du inte är särskilt tekniskt kunnig. Använd länken "Anpassa tema" och leta efter ett tema som visar en "Arkiv" -länk i förhandsgranskningen. Teman som "Accent", "Redux" och "Effector" (länkar i resurser) erbjuder alternativet - när du bläddrar igenom teman klickar du helt enkelt på "Preview" -länken för att avgöra om den ingår. När du har valt det nya temat klickar du på "Anpassa" och ser till att alternativet "Visa arkivlänk" är aktiverat.

Manuellt lägga till en länk "Gå till arkiv"

Det tar bara en rad HTML-kod för att lägga till en länk "Gå till arkiv" till din Tumblr-blogg. För att börja, logga in på Tumblr och klicka på titeln på den aktuella bloggen. Välj "Anpassa tema" och klicka på "Redigera HTML." Utelämna de yttersta citattecknen och ersätt "AAA" med din Tumbler-bloggs namn, infoga "Gå till Arkiv"där du vill placera länken. Klicka på" Uppdatera förhandsgranskning "för att verifiera ändringarna och klicka på" Utseende "när du är nöjd med resultaten.