Hur du återställer raderade kontakter på Android-telefon

Om du upptäcker att kontakter saknas på din Android-telefon eller att du av misstag raderade kontakter på din telefon kan du använda stegen enligt nedan för att återställa raderade kontakter på din Android-telefon.

Återställa borttagna kontakter på Android-telefon

När du tar bort kontakter på din Android-telefon tas de direkt bort från din enhet. Dessa raderade kontakter förblir emellertid fortfarande på Googles servrar under en period på 30 dagar innan de tas bort permanent.

Därför är rätt plats att leta efter saknade eller raderade kontakter inte din Android-telefon, utan du bör istället gå mot din Windows-dator eller Mac för att leta efter borttagna kontakter på Googles servrar.

Allt du behöver göra är att logga in på ditt Gmail-konto som är länkat till din Android-telefon och använda den användbara funktionen i Gmail som gör att du kan återställa raderade kontakter.

Se till att kontakter inte är dolda på din Android-telefon

Om du inte raderade några kontakter och fortfarande upptäcker att kontakter saknas på din Android-telefon finns det goda chanser att alternativet att visa Alla kontakter inte är aktiverat på din Android-telefon.

Följ stegen nedan för att se till att alternativet Visa alla kontakter är aktivt och aktiverat på din Android-telefon.

1. Öppna Kontakter-appen på din Android-telefon.

2. Klicka sedan på alternativet Mer i högra hörnet på skärmen och tryck sedan på Inställningar i rullgardinsmenyn.

3. Klicka på alternativet Kontakter för visning på skärmen Kontaktinställningar (se bild nedan).

4. På nästa skärm väljer du alternativet för att visa alla kontakter (se bild nedan).

Detta säkerställer att alla kontakter som du har lagt till din Android-telefon visas på skärmen Kontakter. Om du fortfarande inte kan hitta några av kontakterna på din Android-telefon är det troligt att de har tagits bort och du kan försöka återställa dem med nästa metod.

Återställa borttagna kontakter på Android-telefon med Gmail

Om du inte har ändrat inställningarna är de flesta Android-telefoner inställda på att automatiskt synkronisera kontakter med Google-kontot som är länkat till Android-telefonen. Det betyder praktiskt att alla kontakter och telefonnummer som du lägger till på din Android-telefon ska vara tillgängliga på ditt Gmail-konto.

Följ stegen nedan för att återställa raderade kontakter från ditt Gmail-konto.

1. Logga in på ditt Google-konto med din Windows-dator eller Mac.

2. När du är inloggad på ditt konto klickar du på Gmail-knappen, som finns längst upp till vänster på skärmen och klickar sedan på Kontakter i rullgardinsmenyn (se bild nedan).

3. På skärmen Kontakter kan du se alla kontakter från din Android-telefon som Google har kopplat till ditt Gmail-konto.

4. När du har bekräftat att de raderade kontakter verkligen är tillgängliga på skärmen Kontakter klickar du på knappen Mer och sedan på alternativet Återställ kontakter i rullgardinsmenyn.

5. Därefter ser du ett popup-fönster som ger dig olika tidsperioder för att återställa din kontaktlista. Välj en tid från alternativen och klicka sedan på knappen Återställ.

6. När de borttagna kontakterna har återställts ser du en bekräftelse från Google om att alla dina kontakter har återställts.

Obs! Stäng inte ditt Gmail-konto, eftersom du kan behöva komma tillbaka, om kontakter inte synkroniseras korrekt till din Android-telefon i nästa steg.

När du har återställt borttagna kontakter i ditt Gmail-konto är nästa steg att synkronisera dessa kontakter till din Android-telefon genom att följa stegen nedan.

1. Öppna inställningsappen på din iPhone.

2. På skärmen Inställningar bläddrar du ner och knackar på alternativet Konton (eller andra konton) som finns under Personligt avsnitt (se bild nedan).

3. Klicka på Google på skärmen Konton.

4. På nästa skärm trycker du på alternativet Mer som finns längst upp till höger på skärmen.

5. Klicka sedan på Synkronisera alla som visas när du trycker på Mer.

Alla dina kontakter från Gmail visas nu på din Android-telefon. Ta en titt på kontaktlistan för att se till att borttagna kontakter finns tillbaka på din Android-telefon.