Vad är Google Scribe?

Du kanske är bekant med funktionen "automatisk komplettering" på din mobiltelefon som människor verkar antingen älska eller hata. Det är i princip vad Google Scribe är, även om det är utformat för din webbläsare istället för din telefon. I huvudsak noterar det vad du redan har skrivit i dina dokument och föreslår relaterade ord eller fraser för att slutföra din typ. Skapades av Google Labs 2010 har det sedan gått igenom flera iterationer.

Ladda ner

Google Scribe finns att ladda ner gratis i Chrome Web Store (länk i resurser). Ursprungligen var du tvungen att ladda ner, installera och använda Chrome som din webbläsare för att kunna driva Google Scribe. Men efter att Google Labs stängdes av 2011 integrerades Google Scribe i Googles Blogger in Draft-bloggplattform. För att Google Scribe ska fungera för dig måste du antingen använda både Google Chrome och Blogger i utkast eller använda Blogger i utkast i en annan webbläsare.

Funktioner

Förutom funktionen för automatisk komplettering av text ger Google Scribe dig också förslag på ord som du kan använda när du skriver. Om du till exempel börjar en mening med orden "Vill du hellre ha en flaska ...", visas en lista med ordförslag, inklusive orden "vin", "vatten", "öl" och "whisky". att du helt enkelt kan klicka om du vill använda ett visst förslag. Google Scribe erbjuder också en automatisk korrigering för stavning och grammatik. Programmet stöder minst 11 språk utöver engelska, inklusive arabiska, franska, tyska, ryska och spanska.

Ansökan

Med tanke på Google Scribes karaktär och begränsningar har den den mest praktiska applikationen för bloggare som använder Googles Blogger in Draft-plattform. Google konstaterar att programmet borde vara särskilt användbart när en författare skriver sig långsamt, stirrar på en tom markör och tar tag i ord. Det är lite som att ha en digital tesaurus som följer ditt skrivande, ord för ord. För att aktivera Google Scribe i Blogger i utkast, klicka på pennikonen i textredigeraren.

Överväganden

Den senaste uppdateringen av Google Scribe gjordes i augusti 2011, då Google Scribe integrerades i Blogger in Draft-plattformen. Från och med februari 2013 har det inte kommit något ord om framtida uppdateringar. Slutligen notera att även om den här tjänsten kan hjälpa vissa författare att skriva snabbare, om du redan är en snabb skrivare, kan Google Scribe faktiskt hamna på att sakta ner dig.