Skillnaden mellan Adobe Standard och Professional

Adobe Acrobat är ett kraftfullt program som används för att skapa PDF-filer (Portable Document Format). Adobe erbjuder tre versioner av Acrobat: Standard, Professional och Extended. Alla versioner innehåller verktyg som hjälper till att skapa PDF-filer; Men Professional och Extended innehåller ytterligare verktyg för en mer specialiserad publik.

Historia

Acrobat 1.0 släpptes av Adobe 1993 som ett försök att skapa ett bättre sätt för kunder att dela dokument elektroniskt. 2003 skapade Adobe två versioner av Acrobat - Standard och Professional - med lanseringen av Acrobat 6.0.

Publik

Acrobat Standard är avsedd för alla som behöver skapa PDF-dokument. Acrobat Professional är särskilt utformat för företag och kreativa proffs.

Funktioner

Adobe Acrobat Standard innehåller de viktigaste verktygen för att skapa, redigera och dela vanliga PDF-dokument. Adobe Acrobat Professional innehåller ytterligare funktioner för samarbete med andra i en affärsmiljö. Dessa funktioner inkluderar möjligheten att skapa redigerbara formulär och portföljer eller förbereda avancerade utskrifts- och digitala dokument.

Kosta

Från och med 2010 säljs Adobe Acrobat Standard på Adobes webbplats för 299 dollar. Adobe Acrobat Professional säljs på Adobes webbplats för $ 449. Adobe Acrobat Professional ingår också i alla versioner av Adobes Creative Suites.

Operativsystem

Acrobat Standard och Acrobat Professional finns för Windows, Linux och Mac OS X.