Hur man kopplar upp din Panasonic plasma till din dator

Panasonics plasma-TV-apparater är utrustade med ett brett utbud av ingångar, vilket gör det mycket enkelt att ansluta din dator till dem. Om din dator är utrustad med en High Definition Multimedia Interface-port kan du använda en enda kabel för att skicka både en video- och ljudsignal. Alternativt, om din dator bara har en 15-stifts Video Graphics Adapter-port, måste du använda en VGA-videokabel samt en separat ljudkabel.

Via HDMI

Steg 1

Stäng av din Panasonic plasma-TV genom att trycka på dess strömknapp.

Steg 2

Sätt i en HDMI-kabelns platta kontakt i HDMI-utgången på din dator. Eftersom den har blad på ena sidan passar den bara när den är korrekt orienterad. Även om du kanske känner lite tryck när du sätter in den behöver du inte tvinga in den.

Steg 3

Sätt i kontakten i andra änden av kabeln till en öppen HDMI-ingång på din Panasonic plasma-TV. Observera vilken HDMI-port du använde.

Steg 4

Tryck på din Panasonics "Power" -knapp för att slå på den.

Steg 5

Tryck på TV: ns "Input" -knapp för att öppna ingångsväljaren. Använd pilarna på fjärrkontrollens riktningsknapp för att markera den HDMI-ingång du använder och tryck på "OK" -knappen för att välja den.

Tryck på datorns "Power" -knapp för att slå på den om den inte redan har startats upp. Om det är en bärbar dator eller en bärbar dator och skrivbordet inte visas på din TV måste du trycka på en speciell tangentkombination för att aktivera videoutgången. Normalt håller du ner "Fn" -tangenten och en av de numrerade F-tangenterna. Leta efter en F-tangent med en markering som ser ut som en datorskärm eller en dator och en bildskärm eller markeringar som innehåller text som "VGA / LCD" eller "CRT / LCD."

Via VGA

Steg 1

Stäng av din Panasonic plasma-TV och dator genom att trycka på deras respektive "Power" -knappar.

Steg 2

Sätt i en VGA-kabelkontakt i datorns VGA-port, var noga med att orientera den korrekt. Om kontakten har tumskruvar, dra åt dem för att säkerställa en säker anslutning.

Steg 3

Sätt i 3,5 mm minikontakten på en stereominikontakt till den dubbla phonokontaktens ljudutgångsadapter i datorns ljudutgång eller hörlursuttag.

Steg 4

Anslut den andra änden av VGA-kabeln till din Panasonic plasma-TV: s VGA-ingång. Dra åt tumskruvarna för att säkra den.

Steg 5

Anslut din Panasonic TV: s ljud / video-breakout-kabel till uttagen till höger om VGA-kontakten.

Steg 6

Anslut de röda och vita eller svarta kontakterna som kommer från ljudadaptern till uttagen på Panasonic breakout-adaptern. Anslut den röda kontakten till den röda terminalen och den svarta eller vita kontakten till den vita terminalen.

Steg 7

Tryck på din Panasonics "Power" -knapp och tryck sedan på "Input" -knappen för att öppna ingångsväljaren. Använd fjärrkontrollens upp- eller nedpilar för att markera PC-ingången och tryck på "OK" -knappen.

Tryck på datorns "Power" -knapp för att starta upp den. Om det är en bärbar eller bärbar dator kan du slå på videoutgången genom att hålla ner "Fn" -tangenten och en F-tangent. Olika datorer använder olika F-tangenter, men "F4", "F5", "F7" och "F8" är särskilt vanliga val. Försök först med markeringar med lämpliga utseende.