Var finns Wi-Fi-antennen på iPad?

Apple iPad finns i en mängd olika modeller och minneskapacitet. Tablettdatorn levereras också med en inbyggd Wi-Fi-antenn som ansluter till både gratis och kommersiella trådlösa internettjänster. Antennen är bakom Apples logotyp på baksidan av den ursprungliga iPad. Wi-Fi-antennen på modellerna iPad 2, 3 och iPad Mini ligger till höger om hemknappen på kanten bakom frontpanelen.

Fysikaliska egenskaper

IPadens Wi-Fi-antenn är en enda enhet som endast kan ta emot och behandla trådlösa internetsignaler. I 3G / 4G iPad-modeller innehåller Wi-Fi-antennen en extra antenn och en mottagningsförstärkare som förbättrar Wi-Fi-signaler. Antennerna är alla sammankopplade och får elektrisk ström från iPadens batteri eller dockningsanslutning.

Positionering

Antennen eller antennerna på din iPad tar emot Wi-Fi-signaler oavsett vilken position du har surfplattan i - stående eller liggande. Du behöver inte placera surfplattan nära din trådlösa router eller i samma rum som routern. IPad innehåller en Wi-Fi-signalmätare som informerar dig om styrkan i den trådlösa signalen. Om du bara märker en eller två staplar på mätaren tar din iPad fortfarande emot trådlösa signaler och kommer åt Internet och andra funktioner via Wi-Fi-antennen, men sändningshastigheten kan vara låg.

Byter ut

IPadens Wi-Fi-antenner, som andra komponenter, varar inte för alltid och kan misslyckas. Komponenten kan tas bort i händelse av ett fel eller om komponenten inte fungerar som den ska. Kontakta en auktoriserad reparationsservice för att byta ut antennen om du inte har erfarenhet av elektronikreparation eller om din iPad fortfarande är under garanti. Om surfplattan fortfarande är under garanti upphäver omedelbart garantin om du öppnar iPad.

Varning

Om du byter ut din iPads Wi-Fi-antenn med hjälp av en Apple iPad-servicemanual, följ anvisningarna i manualen exakt och använd de rekommenderade verktygen för att öppna surfplattans fodral. Underlåtenhet att följa anvisningarna kan orsaka irreversibla skador på Wi-Fi-antennen, logikkortet och andra komponenter på din iPad.