Hur man ställer in ringsignaler för kontakter på Android-telefon

Det är verkligen bekvämt att veta vem som ringer innan du faktiskt tar upp telefonen. Detta kan enkelt uppnås genom att ställa in olika ringsignaler för olika kontakter på din Android-telefon.

Ställ in ringsignaler för kontakter på Android-telefon

Processen att tilldela anpassade eller specifika ringsignaler för kontakter på Android-telefoner är ganska lätt. Gränssnittet kan dock variera från en Android-telefon till en annan på grund av olika skins eller anpassade Android-modifieringar som tillverkarna gjort.

Därför tillhandahåller vi i den här artikeln stegen för att ställa in ringsignaler för kontakter på Samsung Galaxy-telefoner och andra telefoner som Google Nexus, som har ett lager Android-gränssnitt.

Ställ in ringsignaler för kontakter på Samsung Galaxy Phone

Följ stegen nedan för att ställa in ringsignaler för kontakter på Samsung Galaxy-telefoner som har ett modifierat Android-gränssnitt. På många sätt kan det modifierade gränssnittet på Samsung Galaxy-telefoner betraktas som en förbättring jämfört med Android-gränssnittet.

1. Klicka på Kontakter-appen på din Samsung Galaxy Phone

2. På nästa skärm, hitta kontakten som du vill tilldela en specifik ringsignal och tryck på den.

3. På kontaktsidan trycker du på knappen Redigera längst upp till höger på skärmen.

4. Kontrollera att du finns på fliken Enhet på kontaktsidan. När du är på enhetsskärmen bläddrar du ner till fältet märkt Ringtone och trycker på den.

5. På nästa skärm kan du välja en ringsignal för denna kontakt. I det här fallet trycker du på Dance Party eftersom din kontakt är ett partidjur.

6. När du har valt ringsignalen, tryck på pilens baksida bredvid Ringsignaler för att gå tillbaka till kontaktsidan (se bild nedan).

7. Klicka på Spara på kontaktsprofilsidan för att spara ändringarna i ringsignalinställningarna som du just gjort (se bild ovan)

Ställ in ringsignaler för kontakter på lager Android-telefon

Följ stegen nedan för att ställa in anpassade ringsignaler på Android-telefoner med ett lager Android-gränssnitt som Google Nexus-telefoner.

1. Klicka på Kontakter-appen på din Android-telefon

Obs! Du kan också göra det från telefonappen.

2. På nästa skärm, hitta kontakten som du vill tilldela en anpassad ringsignal och tryck på den.

3. På kontaktsidan trycker du på den 3-punkts Android-menyikonen som finns längst upp till höger på skärmen.

4. Tryck på Ställ in ringsignal från den lilla menyn som visas.

5. På nästa skärm väljer du en ringsignal som du tror är väl lämpad för denna kontakt.

Att ställa in specifika eller enskilda ringsignaler för kontakter är ett bra sätt att organisera dina kontakter och hålla sig vaken för viktiga samtal och samtal från dina nära och kära.