Hur man minimerar en YouTube-spelare för Tumblr

När du skapar ett Tumblr-videopost kan du snabbt bädda in alla YouTube-videor som tillåter inbäddning genom att klistra in videons URL i fältet "Bädda in". Inbäddning gör det möjligt för dina följare att streama videorna från ditt inlägg på sina instrumentpaneler, men det bäddar också in videon enligt din layout standardspecifikationer för videoinbäddning, vilket kan ändra storleken på din video för att vara ganska stor med låg upplösning. Om du vill anpassa storleken på YouTube-spelaren till en mindre storlek än ditt temas standard måste du klistra in anpassad inbäddningskod direkt i HTML-koden för ett enskilt inlägg.

Anpassa spelarstorlek

Besök YouTube-videon du vill bädda in i ditt inlägg och klicka på fliken "Dela" i videomenyn.

Välj fliken "Bädda in" i menyn Dela och välj sedan "Anpassad storlek" i rullgardinsmenyn.

Ange den anpassade pixelbredden och höjden där du vill att din YouTube-spelare ska visas i ditt blogginlägg. YouTube ändrar automatiskt storlek på höjd och bredd för att bibehålla bildförhållandet för den inbäddade spelaren.

Kopiera hela inbäddningskoden till datorns urklipp.

Bädda in anpassade YouTubes på Tumblr

Välj den blogg som du vill skicka YouTube-spelaren till från rullgardinsmenyn med bloggar på instrumentpanelen, om ditt konto har mer än en blogg.

Klicka på knappen "TEXT" för att skapa ett nytt textinlägg på din blogg.

Lägg till text du vill att ditt inlägg ska ha, inklusive taggar och en ämnesrad, och klicka sedan på ""-knappen i redigeringsformuläret för att växla till HTML-vy.

Klistra in YouTube-inbäddningskoden där du vill att spelaren ska visas i inlägget.

Klicka på nedåtpilen i "Lägg upp" -knappen och välj "Förhandsgranska på din blogg" för att kontrollera att spelaren visar den storlek du vill ha i din Tumblr-layout och klicka sedan på "Lägg upp" -knappen för att publicera inlägget på din blogg.

Tips

Om du vill att din YouTube-spelare ska ha en annan bredd eller höjd än de vanliga YouTube-dimensionerna kan du använda anpassade höjder och bredder som inte överensstämmer med YouTubes bildförhållande genom att klistra in HTML-inbäddningskoden i ditt inlägg och sedan manuellt ändra pixelbredd och höjd i koden till de dimensioner du vill ha.

Du kan bädda in anpassade YouTube-videor i rutan Beskrivning i Tumblr-sidofältet eller rubriken, om din bloggs tema stöder funktionen Beskrivning.