Lägger till permalänkar i Tumblr

Tumblr-bloggar visar dina senaste inlägg i omvänd kronologisk ordning och börjar med ditt senaste inlägg först, så att din bloggs innehåll ändras ofta. Men alla inhemska Tumblr-teman låter dig skapa permanenta länkar i din bloggs layout som länkar till statiska sidor på din blogg eller externa webbadresser. När du skapar dessa länkar genererar temat automatiskt en permanent menyknapp eller hyperlänk i din bloggs layout. Du kan också använda HTML- och CSS-kod för att skapa manuella hyperlänkar i din bloggs anpassningsinställningar.

Manuella länkar

Du kan lägga till länkar manuellt till Tumblr-sidofältet med hjälp av HTML-kodning. Besök din inställningssida genom att klicka på kugghjulsknappen på instrumentpanelen och sedan välja den blogg där du vill lägga till länkarna. Klicka på knappen "Anpassa" på huvudpanelen och leta reda på fältet Beskrivning i anpassningsinställningarna. Ange följande kod för att lägga till en länk på platsen i beskrivningsdelen där du vill att länken ska visas:

Hyperlänkad text

Om du vill att länken ska öppnas i en separat flik, lägg till följande kod istället:

Hyperlänkad text

Ersätt "http://www.yourlink.com" med webbadressen till webbplatsen du vill länka till och "Hyperlänkad text" med texten du vill visa i din layout.

Standardlayoutsidor

Med Tumblr kan du skapa statiska sidor, och de flesta teman låter dig lägga till permalänkar till dem i din layout. Om du använder standardlayoutalternativet använder sidan samma layout och stil som din blogg. I din bloggs anpassningsinställningar klickar du på "Lägg till en sida" och väljer "Standardlayout" i rullgardinsmenyn. Ange webbadressen du vill ha för din sida i URL-fältet och lägg till titeln och innehållet på din sida. Huvudpanelen visar en förhandsgranskning av din sida i din bloggs layout. Klicka på knappen "Visa en länk till den här sidan" tills den flyttar till höger för att visa en permanent länk till sidan i din bloggs layout i avsnittet "Sidor" i sidofältet eller rubriken och klicka sedan på "Spara" för att publicera sida.

Anpassade layout-sidor

Om du vill skapa statiska sidor för din blogg med en annan layout än resten av din blogg, kan Tumblr lägga till en anpassad layout med HTML- och CSS-kod. I avsnittet Lägg till en sida i dina anpassningsinställningar väljer du "Anpassad layout" i rullgardinsmenyn och anger den webbadress du vill att sidan ska ha på din blogg. Ange sedan CSS- och HTML-koden för sidans anpassade inställningar i fältet "Anpassad HTML". Du kan se en förhandsgranskning av din sida i huvudpanelen. justera koden efter önskemål. Klicka på "Visa en länk till den här sidan" för att inkludera en permanent länk i din bloggs layout och klicka sedan på "Spara" för att publicera sidan.

Omdirigerar till externa webbadresser

Du kan också lägga till en länk till en extern sida i webbplatsens layout i samma sidmeny som dina statiska sidor genom att välja "Omdirigera" från rullgardinsmenyn i avsnittet Lägg till en sida på din bloggs anpassningssida. Ange webbadressen som du vill att din sida ska ha på din blogg och ange sedan den webbadress som du vill att bloggsidan ska omdirigera i fältet "omdirigera". Klicka på knappen "Visa en länk till den här sidan" för att visa en permanent länk i avsnittet Sidor i din blogg och klicka sedan på "Spara" för att publicera länken i din layout.