Hur man beskär något från webben på MacBook

Att spara HTML-filer på din hårddisk och bokmärkeswebbplatser är användbart om du bara planerar att använda dessa som referens, men vid vissa tillfällen kan beskärning av en liten del av en sida vara värdefull för att du bara kan spara ett särskilt relevant avsnitt. Ett av de snabbaste sätten att göra detta på din MacBook är att ta en bild av just den delen av skärmen med hjälp av skärmdumpfunktionen inbyggd i OS X-operativsystemet.

Ordna din skärm så att den del av webbplatsen du vill klippa är fri och helt synlig.

Hur man beskär något från webben på MacBook

Tryck på "Command-Shift-4." Markören visas nu som en hårkorsikon.

Hur man beskär något från webben på MacBook

Klicka och dra för att välja den del av webbplatsen du vill klippa. När du släpper musknappen sparar MacBook klippet som en bildfil på skrivbordet.

För dem som vill ta en skärmdump på sin MacBook utan att fånga hela sidan är den goda nyheten att du kan ta en beskuren skärmdump i några få snabba steg.

Tips

Om du trycker på "Mellanslag" efter att du har tryckt på "Command-Shift-4" blir markören till en kamera. Genom att klicka på ett fönster eller en del av skärmen, till exempel Finder, fångas en bild av just det fönstret. Tryck på "Command-Shift-3" för att fånga en bild av hela skärmen.