Hur man ansluter en dator till en koaxialkabel

En koaxialkabel överför vanligtvis videosignaler från en källa, till exempel en aktiv kabelanslutning i ditt hem, till en TV-skärm eller liknande videoenhet. Du kan också ansluta en koaxialkabel till din hemdator för att visa video på din skärm, även om du behöver en speciell utrustning för att göra det. Datorer är inte utrustade med koaxialingångar direkt ur lådan.

Steg 1

Anslut TV-mottagarenheten till din dator. Det finns två typer av mottagare: USB-enheter och PCI-enheter. USB-enheter ansluts till din dator via en grundläggande USB-port, medan PCI-kort ansluts till en ledig PCI-kortplats på ditt moderkort inuti din dator.

Steg 2

Installera programvaran som följde med din TV-mottagare på din dator. Om tillämpligt, sätt in CD: n i datorns DVD-enhet och följ installationsanvisningarna så som de visas på skärmen.

Steg 3

Anslut den ena änden av din koaxialkabel till den gängade kontaktskruven på din videokälla. Detta kommer i de flesta fall att vara ett aktivt kabeluttag på din vägg.

Anslut den andra änden av koaxialkabeln till din TV-mottagare. Du kommer nu att kunna se videoingången på din datorskärm.