Hur man hittar någon på Facebook om du inte kommer ihåg deras namn

Facebook är ett utmärkt sätt för vänner att ansluta och återförena, men att skapa denna anslutning kan vara lite problematisk om du inte kommer ihåg din väns namn. Ett namn är dock inte det enda sättet du kan hitta någon på Facebook. Om du har några gemensamma vänner, ett telefonnummer, e-postadress eller om du kommer ihåg var de gick i skolan eller jobbet kan du snabbt begränsa din sökning. Det finns många sätt att hitta någon du brukade känna till, men din framgång beror ofta på hur mycket information din vän har fyllt i i sin profil.

Kontrollera skolor och företag

Om du inte hittar någon med namn kan du fortfarande begränsa din sökning om du kommer ihåg var de arbetar eller var de gick i skolan. Sök efter företagsnamnet eller skolan de gick på. Om de har fyllt i denna information i sin profil bör deras namn visas på företagets eller skolans sida. Det här är dock inte alltid det bästa sättet att hitta någon eftersom vissa användare helt enkelt inte fyller i denna information eller länkar den till den officiella företags- eller skolesidan.

Leta efter ömsesidiga vänner

Om personen du letar efter är vän med människor du känner, gå till deras profiler och titta på deras vänlistor. Om dina vänner inte har ändrat standardinställningarna för sekretess i deras vänlista borde du kunna bläddra igenom hela listan. Du kan behöva kolla några olika listor, särskilt om du inte är helt säker på om dina vänner faktiskt har lagt till personen du letar efter.

Kontrollera föreslagna vänner

En något snabbare men möjligen mindre konsekvent metod är att titta på Facebooks föreslagna vänner. Om du är vän med ett antal personer som känner till personen du letar efter kan de dyka upp som en föreslagen vän. Klicka på ikonen för vänförfrågningar från Facebook: s huvudsida och bläddra igenom listan "Människor du kanske känner". Detta bygger på gemensamma vänner och liknande företag, skolor, intressen etc.

Smeknamn och personlig information

Om du inte känner till en persons namn men kommer ihåg ett smeknamn de kan använda, ett telefonnummer, e-postadress eller annan personlig information, kan du använda den här informationen för att söka efter personer. Klicka på vänförfrågan-ikonen och klicka sedan på "Hitta vänner". Välj någon av standardtjänsterna eller klicka på "Andra verktyg" för att utöka en lista med andra metoder du kan använda. Du kan hitta alla vänner från någon av platserna du har fyllt i i din profil eller använda deras telefonnummer eller e-post. Återigen, notera att den här metoden bara fungerar om de har fyllt i denna information i den här profilen.