Hur man ordnar låtar i en iPod

Apple iPod är en bärbar MP3-spelare som är utformad så att du kan lyssna på musik när som helst och var som helst. Från och med 2011 finns det fyra iPod-modeller, några med extra funktioner utöver att bara lyssna på musik. IPod Classic, iPod Nano och iPod Touch har videofunktioner, men iPod Shuffle inte. Att ägna lite tid åt att organisera och arrangera låtarna på din iPod hjälper dig att dra nytta av dess fulla kapacitet. Använd Apples iTunes-programvara, som är tillgänglig för både Mac och PC, för att organisera låtarna på din iPod.

Steg 1

Fyll i din låtinformation. IPod skapar separata kategorier för olika stavningar och versaler. Om du har några låtar listade under "rock", andra under "Rock" och mer under "Rock n 'Roll", kommer du att få tre separata val när du tittar under avsnittet "Genre" på din iPod. Om du vill redigera sånginformation för flera låtar öppnar du iTunes på din dator och klickar på den grå pilen bredvid enhetsikonen för din iPod, som finns i det vänstra menyraden. Klicka på länken "Musik" precis under din iPod för att komma åt ditt musikbibliotek. Hitta låtarna du vill ändra, håll sedan "Skift" -tangenten och välj den första låten, sedan den sista låten i listan och håll ned "Kommando" och "I" -tangenterna för att öppna panelen "Få information". Fyll i fälten och klicka på "OK" för att spara dina ändringar. Du kan också använda kommandotangenten för att välja flera låtar som inte finns bredvid varandra.

Steg 2

Skapa anpassade spellistor genom att välja "File" i den övre menyraden, följt av "New Playlist". En spellista är en grupp låtar som du väljer att spelas tillsammans och alla spellistor kan nås från menyn "Spellista" på din iPod. För att lägga till musik i din spellista, dra och släpp en låt eller grupper av låtar i din spellista. Ändra ordningen på låtar i din spellista genom att dra en låt och släppa den på den plats du önskar. Du kan skapa ett obegränsat antal spellistor på din iPod.

Steg 3

Skapa smarta spellistor genom att välja "File" i den övre menyraden och sedan välja "New Smart Playlist." Du kan ställa in en mängd olika regler för att skapa olika typer av smarta spellistor. Ställ in din smarta spellista för att välja låtar efter artist, album, genre, år, gruppering, kompositör eller nyckelord. Använd funktionen "Begränsa till" för att sortera din spellista efter senast spelade eller oftast spelade låtar. Markera rutan "Liveuppdatering" för att ställa in din iPod att automatiskt uppdatera dina smarta spellistor utan att synkronisera din iPod.

Använd stjärnor för att ge dina låtar betyg. Använd betyg i iTunes genom att klicka på stjärnorna i fältet "Betyg". Om du inte ser "Betyg" -fältet klickar du på "Visa" i den övre menyraden och väljer sedan "Visa alternativ". Markera rutan "Betyg" och all annan information som du vill ska visas i iTunes. Använd betyg direkt på din iPod när du lyssnar på en låt genom att trycka på "Center" -knappen två gånger. Skjut klickhjulet för att tillämpa ditt betyg. Om du använder en iPod Touch, tryck på låten medan du spelar för att avslöja betygspanelen och tryck sedan på stjärnorna du vill tillämpa.