Vad betyder SMS på Facebook?

Nyheter, särskilt i sociala medier, förändras snabbt. Ett av de främsta sätten att hålla kontakten med nyheterna är via mobil kommunikation, och i synnerhet SMS. SMS, eller kortmeddelandetjänster, är det officiella namnet på textmeddelanden, och Facebook har antagit SMS för att tillåta användare att ta emot och svara på meddelanden de får genom statusuppdateringar, kommentarer, privata meddelanden eller ändringar med en profil i realtid. För att kunna använda SMS måste du aktivera funktionen i dina kontoinställningar och definiera vilka aviseringar eller varningar du vill få.

Aktiverar SMS-aviseringar

Det första steget mot att aktivera SMS-uppdateringar på Facebook innebär att du länkar din profil till en mobillinje. Logga in på din Facebook-profil på en dator och välj "Kontoinställningar" i konfigurationsmenyn. Välj "Mobil" och välj "Lägg till en telefon." Fyll i informationsförfrågan och skriv "F" till "32665" (Facebook). En bekräftelsekod ska komma till din SMS-inkorg efter några minuter. Ange den här koden i aktiveringskodens dialogruta. Du är nu redo att ta emot och svara på SMS-varningar.

Konfigurera dina meddelanden

Du kan ställa in vilka typer av varningar som ska tas emot, frekvensen och antalet varningar du vill få och från vilka du kommer att få textaviseringar. Du kan göra detta under avsnittet Mobilinställningar på ditt Facebook-konto. Du kan också välja vilka profilåtgärder som ska tas emot på sidan Meddelandeinställningar. Klicka på "Redigera" och välj händelsetyper. Klicka på "Spara ändringar" när du har gjort dina ändringar.

Stoppar SMS-aviseringar

Om du när som helst vill stänga av SMS-varningar för ditt Facebook-konto kan du svara med "STOP" till 32665 eller så kan du återgå till "Mobil" i avsnittet Facebook-kontoinställningar och växla textaviseringar till "Av". Svara på textmeddelandet med "Avsluta prenumeration" för att avsluta prenumerationen på dina vänner.

Meddelandepriser

Även om Facebook inte debiterar dig för den här tjänsten, gäller fortfarande SMS-priser från din mobiloperatör. Om du inte begränsar din kontaktlista för sms-meddelanden kan du drabbas av meddelandeavgifter från tredjepartsleverantörer som är länkade till din profil och som väljer att kontakta dig via SMS för marknadsföringsändamål.