Hur du åtgärdar oidentifierat nätverksfel i Windows 10

Ibland kan din dator köra upp ett fel som säger "Oidentifierat nätverk" när du ansluter till internet. Nedan hittar du några av de vanligaste metoderna som du kan använda för att åtgärda oidentifierat nätverksfel i Windows 10.

Oidentifierat nätverksfel i Windows 10

Det är verkligen svårt att komma med en enda anledning till detta vanligt rapporterade nätverksanslutningsfelmeddelande i Windows 10 och andra datorer.

Därför skulle det bästa tillvägagångssättet vara att följa lösningarna som anges nedan i följd eller välja en lösning som du tror är troligt att fixa problemet med oidentifierat nätverksfel på din dator.

Prova nätverksfelsökare

Om du inte var medveten har Windows 10 en egen nätverksfelsökare som kan hjälpa dig att diagnostisera och fixa nätverksanslutningsproblem på din dator. Därför skulle det första steget vara att använda detta gratis verktyg i Windows 10.

1. Klicka på Windows 10 Start-knappen och klicka sedan på ikonen Inställningar (se bild nedan)

2. Klicka på fliken Nätverk och Internet på skärmen Inställningar.

3. Klicka på alternativet Network Troubleshooter på nästa skärm (se bild nedan).

4. Följ anvisningarna för att köra nätverksfelsökaren och se om det hjälper till att lösa problemet med "No Network Secured" -fel på din Windows 10-dator.

Starta om din dator

Den enkla åtgärden att starta om din dator har möjlighet att fixa mindre programvaruproblem och fixa vanliga nätverksanslutningsproblem på din dator.

1. Klicka på Windows Start-knappen, klicka på Power-ikonen och klicka sedan på Restart-alternativet i den lilla menyn som visas.

Problemet med "Oidentifierat nätverk" bör åtgärdas på din dator, om din dator skulle gå igenom en mindre programvarufel och detta orsakade nätverksanslutningsproblemet på din dator.

Starta om modem och router

Detta är en annan felsökningsmetod som verkar enkel men som har potential att fixa nätverksanslutningsproblem. Se till att du följer stegen nedan för att spola ditt modem och router innan du testar andra metoder.

1. Stäng av både ditt modem och routern (bättre att koppla bort dem för strömkälla)

2. Vänta i 60 sekunder

3. Starta modemet och vänta tålmodigt på att alla lampor lyser grönt.

4. Starta routern (om du har en separat modem och router)

5. Se om du kan ansluta till internet utan att stöta på det oidentifierade nätverksfelmeddelandet

Uppdatera nätverksdrivrutinen

Trots att Windows 10 automatiskt ska uppdatera alla drivrutiner på din dator, händer det inte alltid. Följ därför stegen nedan för att uppdatera drivrutinen för nätverkskortet på din dator.

1. Högerklicka på Windows 10 Start-knappen och klicka sedan på Device Manager-alternativet i menyn som visas.

2. Klicka på nätverksadaptrar på enheten Manger-skärmen för att utöka posten. Högerklicka på WiFi-adaptern för din dator från den utökade listan och klicka sedan på alternativet Uppdatera drivrutinsprogramvara i snabbmenyn (se bild ovan)

Tips: Om du ser för många poster, leta efter något som säger Network eller 802.11b eller har WiFi i det.

3. På nästa skärm klickar du på Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutin.

4. Din dator börjar söka efter den senaste drivrutinen för WiFi-adaptern på din dator. Det kommer antingen att informera dig om att din dator redan har den senaste drivrutinen installerad eller kommer med den senaste drivrutinen som du kan installera.

Förnya IP-adressen

Det är möjligt att din dator har svårt att ansluta till nätverket eftersom den inte får en giltig IP-adress från modemet eller routern. Det här problemet kan enkelt lösas genom att din dator begär en ny IP-adress från routern.

1. Högerklicka på Start-knappen för Windows 10 och klicka sedan på Kommandotolken i menyn som visas.

2. Skriv ipconfig / release i Command Prompt-fönstret och tryck på Enter-tangenten. Detta kommer att släppa din dators nuvarande IP-adress

3. Skriv sedan ipconfig / renew och tryck på Enter-tangenten för att förnya datorns IP-adress.

4. Skriv sedan Exit för att lämna kommandotolken.

Reset Network Adapter (Winsock Reset)

Följ stegen nedan för att återställa nätverksadaptern på din Windows 10-dator.

1. Högerklicka på Windows 10 Start-knappen och klicka sedan på Kommandotolken (Admin) i menyn som visas.

2. I kommandotolken-fönstret skriver du netsh winsock reset och trycker på Enter-tangenten.

3. När kommandot har körts startar du om datorn.

Återställ nätverksinställningar

Följ stegen nedan för att återställa nätverksinställningar på din Windows 10-dator. Detta hjälper, om felet "Oidentifierat nätverk" på din dator beror på felkonfigurerade nätverksinställningar eller skadade Internetprotokollsinställningar.

1. Klicka på Windows 10 Start-knappen och klicka sedan på ikonen Inställningar.

2. Klicka på alternativet Nätverk och Internet på skärmen Inställningar.

3. Bläddra nedåt på nästa skärm och klicka på alternativet Nätverksåterställning (se bild nedan).

4. Klicka på knappen Återställ nu på nästa skärm.

Som du kan läsa i bilden ovan kommer denna process att skriva över alla dina nuvarande nätverksinställningar och ersätta dem med originalinställningar. Därför är det en bra idé att notera din VPN och andra nätverkskonfigurationer.

5. När din dator har startat om återställs alla nätverksinställningar till standardvärdena.

Byt DNS-servrar till Google eller OpenDNS

Överväg att byta till Google DNS-servrar, om du ofta upplever "Oidentifierat nätverk" och andra nätverksanslutningsproblem och fel på din dator.

1. Högerklicka med musen på WiFi-ikonen som finns längst ner till höger på skärmen. Klicka på Open Network and Sharing Center-alternativet från den lilla menyn som visas (se bild nedan).

2. Klicka på ditt WiFi-nätverksnamn på skärmen Network and Sharing Center (se bild nedan).

3. Klicka på Egenskaper-alternativet på nästa skärm (WiFi-status) (se bild nedan)

Obs: Du kan bli ombedd att ange ditt administratörslösenord; om du inte är inloggad med ditt administratörskonto.

4. På skärmen WiFi Properties väljer du Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) och klickar sedan på Egenskaper-knappen (se bild nedan).

5. På nästa skärm väljer du först alternativet Använd följande DNS-serveradresser och ange sedan 8.8.8.8 i rutan bredvid Preferred DNS Server och ange 8.8.4.4 i rutan bredvid Alternativ DNS-server.

6. Klicka på OK för att spara de nya inställningarna för DNS-server.

Med dessa steg har du framgångsrikt ändrat DNS-servern på din Windows 10-dator till Google DNS, vilket skulle hjälpa dig att få bättre nätverksanslutning på din dator.