Vad betyder 3G på iPad?

Apples iPad-surfplattor är lätta, bärbara datorenheter, men utan dataåtkomst är de dramatiskt mindre användbara. För att ansluta till webbplatser och få eller skicka data som e-post måste din iPad få åtkomst till samma signaler som mobiltelefoner eller ansluta till Wi-Fi-nätverk. Med 3G-alternativet för en iPad kan du använda en mobiloperatörs nätverk för dina dataaktiviteter.

3G-teknik

Förkortningen 3G är en förkortning för "Third Generation." Denna standard för bärbara kommunikationsenheter ersatte den digitala standarden, eller andra generationen. I utvecklingen av telekommunikation var analog den ursprungliga standarden för mobila enheter, eller den första generationen. Marknadsförare och tillverkare hänvisade i allmänhet till både digitala och analoga med namn snarare än nummer.

Funktioner

Den viktigaste egenskapen hos 3G är kapaciteten att tillhandahålla dataöverföringshastigheter som låter mobiltelefoner och enheter som iPad och andra surfplattor komma åt Internet. Som ryggraden i mobila bredbandsnät är denna typ av mobiltjänst också tillgänglig över hela världen. Detta låter dig ansluta till alla tillgängliga 3G-nät när du reser - eller "roaming" - utanför ditt hemnätverksområde. Med iPad 3G-datatjänster har du också möjlighet att använda ett lokalt SIM-kort när du reser. Med den här funktionen kan du kontrollera dina datakostnader och kan minska dina dataroamingavgifter.

Operatörsalternativ

En iPad 3G-användare måste prenumerera på eller köpa en 3G-dataplan från en Apple-auktoriserad operatör. När Apple introducerade sin första iPad var det enda kommunikationsalternativet 3G, och den enda operatören som du kunde få en dataplan från var AT&T. När Apple introducerade iPad 2 blev Verizon ett av operatörernas val för 3G iPads. Innan du köper en iPad måste du bestämma vilken operatör du vill använda för data i förväg. varje iPad-modell fungerar bara i nätverket för en operatör. Sprint gick med i transportföretaget 2012, men iPadsna som använder detta nätverk är inte 3G-modeller. På alla tre operatörer återgår de nyare 4G-iPadsna till 3G-tjänster när du befinner dig i ett område utan 4G-täckning.

Ipad 3G Datahastigheter

Datahastigheter kan variera från 400 Kbps till mer än 4000 Kbps, enligt PC Magazine. Ju snabbare din anslutningshastighet, desto mindre tid och pengar kommer du att använda för att utföra uppgifter i ett 3G-nätverk. Inom USA byggs 3G-mobilinfrastrukturen upp i större storstadsområden, men din valda 3G-operatör kan ha fläckig täckning på landsbygden och avlägsna platser. Även med utmärkt täckning kan signalstyrka och din operatörs nätverkstrafik resultera i lägre datahastigheter.