Vad är röstmeddelanden på en mobiltelefon?

Röstmeddelanden på en mobiltelefon är en teknik som för användarna lite närmare drömvärldarna "The Jetsons" eller "Star Trek." Mer allmänt känd som tal-till-text-teknik låter röstmeddelanden dig tala ett meddelande till din mobiltelefon medan din telefon omvandlar meddelandet till text.

Början

På Consumer Electronics Show 2005 i Las Vegas avslöjade teknikföretaget Samsung VoiceMode, den första applikationen för text-till-text för mobiltelefoner. Konsumenternas efterfrågan på sådan teknik kom tydligen från den ökande populariteten hos textmeddelanden och önskan att skapa texter lättare - särskilt när man tänker på det trånga utrymmet på ett typiskt mobiltelefontangentbord. Den här nya handsfree-tekniken gav mobiltelefonanvändarna ett nytt verktyg att spela med, samtidigt som de inledde en ny fas av hur människor interagerar med sina mobiltelefoner.

Tillgänglighet

Efter Samsungs stora avslöjande följde andra mobiltelefontillverkare efter och skapade appar för mobiltelefonplattformar inklusive Googles Android och Apples iOS. I synnerhet finns det ShoutOut-appen för både Android och iOS och Voice Assistant för iOS (länkar i resurser). Men tillverkare har också börjat göra tal-till-text-kapacitet till en inbyggd funktion på telefoner, till exempel med iPhones "Siri" och taligenkänningsfunktioner i Googles Nexus-telefonlinje.

Legaliteter

På grund av den handsfree karaktär som röstmeddelanden ger mobiltelefonens användarupplevelse, känner vissa sig nu frestade att skriva med rösten när de kör - även om traditionell textning är förbjuden i deras område. Faktum är att lagstiftningen i Kalifornien säger att textning via tal-till-text-teknik under körning är helt laglig, trots bevis som tyder på att det fortfarande är en distraktion och fara för förarna. Men handsfree-sms i andra stater kan få dig i trubbel, så kolla för att se vad lagarna är i ditt område.

Avstickare

Det finns också en omvänd form av rösttexter - text-till-tal istället för tal-till-text. Text-till-tal-tekniken finns på både Android- och iOS-plattformar och är särskilt användbar för blinda. Utöver rösttexter kan smarttelefonanvändare så småningom finna det mer bekvämt eller populärt att skicka meddelanden med snabbmeddelandeprogram, som på Facebook, Skype eller Google Chat, antingen med tal-till-text-teknik eller traditionell textteknik.