Hur placerar jag ett Memory Stick i en PSP?

2005 släppte Sony PlayStation Portable handhållna spelkonsol i Nordamerika. Konsolen tillåter användare att spela spel, visa bilder, lyssna på musik och titta på filmfiler som är lagrade på PSP: s Memory Stick Pro Duo. PSP 1000, PSP 2000 och PSP 3000 är bara kompatibla med det Sony-introducerade Memory Stick Pro Duo, men med en i handen kan användare installera det i sitt PSP-system på några minuter.

Minnessticks som stöds

PSP stöder Memory Stick Pro Duo-flashmedieformatet. Memory Stick Pro Duos finns i en mängd lagringskapaciteter, allt från 32 megabyte till 32 gigabyte. Med undantag för PSP GO är alla PSP-modeller endast kompatibla med Memory Stick Pro Duo-formatet, vilket innebär att ingen annan typ av minneskort kan sättas in i PSP-systemet.

Sätta i Memory Stick Pro Duo

Memory Stick-kortplatsen finns längst ner till vänster på PSP-systemet. Öppna luckan till Memory Stick-kortplatsen genom att sätta in en nagel eller annat litet, plant föremål i skåran i Memory Stick-kortplatsens lock och dra ut kortplatsens lock och bort från systemet. Sätt in den beskurna kanten på Memory Stick Pro Duo i PSP-systemet med bokstäverna uppåt och tryck Memory Stick på plats. Stäng luckan för att dölja Memory Stick.

Formatera Memory Stick

För att kunna installera och använda ett Memory Stick Pro Duo med ett PSP-system måste du formatera det. Sätt i Memory Stick, sätt på PSP-enheten och bläddra över till avsnittet "Inställningar" i XrossMediaBar. Bläddra ner till avsnittet "Systeminställningar", tryck på "X" -knappen och rulla sedan ner till alternativet "Formatera Memory Stick" och tryck på "X" -knappen. När du blir ombedd bekräftar du att du vill formatera Memory Stick. Låt flera minuter för att formateringen är klar.

Ta bort Memory Stick

När du uppgraderar eller byter Memory Stick liknar borttagningsprocessen installationsprocessen. Öppna locket på Memory Stick-kortplatsen och tryck försiktigt in Memory Stick längre in i kortplatsen. Spårets fjädermekanism matar ut Memory Stick från PSP-systemet för enkel borttagning. Dra ut Memory Stick ur PSP-systemet, sätt in ett nytt om det behövs och stäng luckan.