Vad behöver du för DSL Internet?

Det digitala abonnentlinjen höghastighetsinternet kräver viss specialutrustning, varav de flesta kommer att tillhandahållas dig som en del av DSL-paketet från din telefonleverantör. Normalt gör du din beställning för tjänsten först och får sedan utrustningen på ett par dagar per post eller via en serviceperson. När allt är inställt bör du kunna få åtkomst till din DSL-tjänst direkt.

Telefonlinje

DSL är en tjänst från din telefonleverantör, och den fungerar via ditt hems fasta telefon. DS stör inte användningen av din telefon, eftersom den digitala linjen kan delas upp från röstlinjen, vilket möjliggör samtidig användning av telefonen och Internet. En särskild telefonlinje kan också skapas för användare som inte använder en fast telefon hemma, annars går DSL-linjer genom samma uttag som röstlinjerna.

DSL-modem

Du måste ansluta din dator till ett DSL-modem, som telefonföretaget kommer att tillhandahålla som en del av ditt DSL-servicepaket. Modemet kan vara inbyggt i routern, eller så kan det stå fristående. Telefonlinjen ansluts till modemet och modemet kommer att anslutas direkt till din dator eller till en router för trådlös DSL-användning i hemmet. Ditt modem har lampor som indikerar om det fungerar ordentligt eller inte. Om ett problem indikeras, till exempel en anslutningslampa som blinkar, kontrollera kablarna, stäng sedan av enheten och starta om den. Telefonföretaget erbjuder vanligtvis teknisk support för modemfrågor.

Router

I de flesta fall kommer telefonföretaget att tillhandahålla en router för din DSL-tjänst. om inte finns routrar tillgängliga i de flesta elektroniska butiker. En sak att tänka på är att telefonföretag ofta inte tillhandahåller tjänster för en fristående router om den slutar fungera. Istället måste du kontakta företaget som tillverkar routern, som ska ha en egen teknisk supportlinje. Telefonföretaget kan ge dig numret för routerns tekniska support om de tillhandahöll routern till dig.

Linjefilter och splitter

Linjefilter tar bort DSL-data från linjen för telefonanvändning. För att använda ett enda telefonuttag för både telefon och DSL behöver du en splitter, tillgänglig hos elektronikhandlare, som ansluts till uttaget och ger två öppna uttag istället för ett. Samma linje kommer att gå igenom båda uttagen, men en kommer att ha ett filter kopplat till vilket du ansluter telefonen. Det ofiltrerade uttaget ansluts till en linje som leder till modemet.