Hur man ansluter Windows 98 Internet Explorer till ett höghastighetsmodem

Internet Explorer är standardwebbläsaren som ingår i din installation av Windows 98 och fungerar som en integrerad del av Windows-operativsystemet för att ansluta din dator till Internet. För att ansluta Internet Explorer till Windows 98 till ett höghastighetsmodem krävs två steg. Anslut först din dator fysiskt till ett höghastighetsmodem med Ethernet-kabel. För det andra, konfigurera nätverksprogramvaran för att upprätta en anslutning till Internet.

Hårdvaruanslutningar

Steg 1

Anslut ena änden av Ethernet-kabeln till porten "Ethernet" eller "Internet" på höghastighetsmodemet. Kabeln ska passa ordentligt inuti modemet med ett hörbart "klick".

Steg 2

Sätt i den andra änden av Ethernet-kabeln i Ethernet-porten på din dator. Dra försiktigt i kabeln så att den sitter ordentligt.

Se till att nätadaptern för höghastighetsmodem är ansluten till ett uttag och ansluten till rätt port på modemet. Gröna lampor på framsidan av modemet bekräftar att det fungerar.

Programanslutningar

Steg 1

Dubbelklicka på den blå Internet Explorer-ikonen på skrivbordet.

Steg 2

Klicka på "Verktyg" och sedan på "Internetalternativ". Detta öppnar nätverkskontrollpanelen för Internet Explorer (datorns standardinställningar för Internet).

Steg 3

Klicka på fliken "Anslutningar" och klicka sedan på knappen "LAN-inställningar".

Steg 4

Klicka på kryssrutan: "Upptäck inställningar automatiskt" och se till att alla andra kryssrutor på den här panelen är avmarkerade. Klicka på "OK".

Klicka på "Start", "Stäng av" och välj sedan "Starta om" för att starta om maskinen. När datorn startar öppnar du Internet Explorer genom att klicka på "Start", "Program" och sedan "Internet Explorer." Skriv en URL i adressfältet för att testa internetanslutningen.