Hur man ansluter Android till en stereo

Genom att ansluta en Android-telefon till en stereo kan du fylla rummet med din favoritmusik, oavsett om det är dags att koppla av eller festa. Metoderna kan vara så enkla som en enda generisk kabel eller kräva dockningar eller sändare. Allt beror på hur bekväm du är med teknik och hur mycket du vill spendera. När du väl har anslutit Android använder du den för att styra musikuppspelning.

Android-telefoner

Det stora utbudet av Android-telefoner som är tillgängliga för dig är en mardröm för företag som tillverkar appar, telefonväskor och andra tillbehör. Den goda nyheten är att det är möjligt att få musiken från din Android-telefon så att du kan dela den via riktiga högtalare, oavsett vilket märke eller modell av telefon du äger.

Kabelanslutningar

Hur man ansluter Android till en stereo

Det enklaste sättet att ansluta din Android till en stereo involverar en 3,5 mm hörlurshane till två RCA-hankabelar. Denna kabel delar upp den utgående ljudsignalen från Android i höger och vänster kanal med RCA-kontakter. Anslut 3,5 mm-änden till hörlursuttaget på Android. Stäng av stereon och anslut RCA-ändarna till de röda och vita ljudingångarna på din stereomottagare. Din mottagarinställning kan variera, men Aux-ingången är vanligtvis reserverad för sådana anslutningar.

Trådlösa anslutningar

Bluetooth- och FM-sändare erbjuder alternativa sätt att få musik från din Android till din stereo, utan kablar. Du kan använda Bluetooth-aktiverade högtalare för att ansluta direkt till din telefon, vilket eliminerar behovet av en hemstereomottagare. Det finns också Bluetooth-adaptrar som ansluts till din befintliga stereo, plockar upp musiken från din telefon via ett Bluetooth-nätverk och skickar ljudet till stereohögtalarna. En annan trådlös metod är att använda en FM-sändare med låg effekt, som ansluts till telefonens hörlursuttag med en kort kabel med en 3,5 mm-kontakt. Precis som en radiostation sänder FM-sändaren musiken från telefonen så att du kan hämta den på alla FM-mottagare i ditt hem. Detta är särskilt användbart om du planerar att spela musik utomhus på en bärbar stereo eller på flera mottagare. Trådlösa metoder är vanligtvis dyrare än att använda minikontakten till RCA-kontakten.

Tips

3,5 mm minitelefonhane till två RCA-hane Y-kabeln är billig och allmänt tillgänglig från många online-källor. När du ansluter din telefon för att spela musik via din stereo, sänker du telefonens volym till cirka 50 procent så att din musik inte låter förvrängd. Anslut din telefon till en laddare medan du använder den som en musikkälla. Att spela låtar bränner snabbt upp batteriet.