Vad betyder Clear SSL State?

Secure Sockets Layer / Transport Level Security-systemet som ligger till grund för säkra anslutningar på webben gör mer än bara kryptering av information. Det kontrollerar också identiteten på webbplatser som du säkert ansluter till för att säkerställa att de är de du säger att de är. Dessa bevis på identiteter, som kallas certifikat, lagras i datorns minne tills du startar om det eller rensar SSL-tillståndet.

SSL-certifikat

När din webbläsare initierar en SSL-anslutning ber den servern i andra änden om en kopia av sitt digitala certifikat. Certifikatet berättar för din webbläsare hur du krypterar data för den servern och även vem den andra datorn är. Din webbläsare verifierar sedan datorns identifiering genom att kontrollera dess certifikat med företaget som utfärdade den. Först när processen är klar, kallad "SSL handskakning", öppnas en säker anslutning.

Caching SSL-certifikat

Det tar tid att skapa en SSL-anslutning. Din dator måste ladda ner certifikatet och verifiera det och sedan använda kraftfull krypteringsteknik för offentlig nyckel för att fastställa hur den kommer att göra krypterade överföringar under resten av sessionen. För att rädda sig från att behöva gå igenom denna process varje gång den ansluter till den servern, lagrar din dator eller cachar, certifikaten tills du stänger av den. På det sättet, om det behöver återanslutas, är det redan en del av vägen dit.

Problem med cachning

Caching SSL-certifikat är dock en avvägning. Datan som du lagrar på din dator kan bli skadad, så att när du går tillbaka för att återansluta till webbplatsen skulle du ha fel certifikatinformation och SSL-handskakningsprocessen fungerar inte. Dessutom kan något förändras med den andra serverns certifikat, och du skulle inte veta om det eftersom du fortfarande skulle arbeta med en lagrad version.

Rensa SSL-tillståndet

Att rensa SSL-tillståndet eliminerar problemen med cachningscertifikat eftersom det rensar cachen. Att göra detta borde inte vara nödvändigt i den dagliga datorn, eftersom återställning av din dator eller i vissa fall stänger din webbläsare också rensar ditt SSL-tillstånd. Denna procedur kan dock vara användbar om du inte startar om datorn så ofta eller om du stöter på problem med SSL-anslutningar.