Hur hittar jag Tumblrs blocklista?

På Tumblr kan du inte ställa in din primära blogg som privat eller hindra bloggbesökare från att se offentliga inlägg. Du kan inte hindra specifika personer från att se enskilda inlägg post för post. Istället blockerar blocklistan en användare från att interagera med dig. Tumblr hänvisar till sin blocklista som listan Ignorerade användare.

Fördelar med att blockera användare

När du ignorerar en användare på Tumblr kan han inte längre följa dig eller se och spåra dina direkta inlägg via hans instrumentpanel. I slutändan behöver du inte hantera några meddelanden från användaren. Dessutom visas han inte i inläggsanteckningar eller instrumentpanelaviseringar.

Åtkomst till listan

För att komma till listan från din följande sida, klicka på "Följande [Antal] bloggar" i avsnittet Konto i instrumentpanelens sidofält, hitta "Om du behöver kan du ignorera användare" och klicka på "ignorera användare" -länken. För att komma till listan från sidan Kontoinställningar, klicka på kugghjulsikonen på instrumentpanelen och klicka sedan på knappen "Ignorerade användare". Slutligen, för att komma åt sidan direkt, öppna en ny webbläsarflik, skriv “tumblr.com/ignore” i adressfältet och tryck på ”Enter”.

Varningar

En blockerad användare kan fortfarande se en del av ditt innehåll på sin instrumentpanel om han följer en annan Tumblr-användare som har tillgång till dina inlägg och rebloggar dem. Informationen i den här artikeln gäller Tumblr från och med januari 2014. Den kan variera något eller markant med andra versioner eller produkter.