Säljer flera objekt på eBay i en lista

Det som började som AuctionWeb från företaget Echo Bay 1995 var ursprungligen utformat för att sälja unika samlarobjekt, mycket enklare än vad eBay är nu. EBay har utvecklats till att erbjuda listformat anpassade efter behoven hos säljare som vill erbjuda mer än en artikel. Vilket noteringsformat du väljer beror på vilka typer av varor du vill sälja och hur dina multiplar skiljer sig från varandra.

Listning med variationer

Objekt som finns i olika färger och storlekar är perfekta ämnen för eBays listor med variationer. Dessa listor kombinerar flera plaggfärger, skostorlekar, produktförpackningsvikter eller ytbehandlingar till en fast pris-sida som ger rullgardinsmenyval av variationer. När du skapar din lista ger eBay dig prefabricerade listor över variationer som du kan använda för att hjälpa kunder till din auktion genom vanliga söktermer. Du kan använda upp till fem variantdetaljer, tillsammans med upp till 15 detaljer som gäller för alla variationer, för att beskriva dina artiklar. Du kan också inkludera anpassade detaljer för att ge din lista större specificitet.

Massor av massor

En enda lista kan kombinera flera objekt till ett parti som säljs som ett. Det här formatet ger alternativet allt-eller-ingenting för köparen, vars inköpsskyldighet sträcker sig till allt i din lista. Beroende på varornas art och deras troliga leveransvikt och volym kan du behöva lägga lite noggrann forskningstid på kostnaden för att skicka varor till en fjärrköpare. Om artikeln kräver fraktavgifter eller experthantering för att undvika att skada ömtåliga varor kan du föredra att begränsa din lista till lokal upphämtning.

Samla varor

Med eBay-paketet kan du kombinera relaterade artiklar till en enda lista som ökar värdet på en central artikel genom tillbehör. Dessa tillägg måste utgöra alternativ som inte levereras med en produkt i sin ursprungliga konfiguration. Du kan till exempel inte använda paketformatet för att lista en trådlös telefon som ursprungligen innehöll två handenheter och få den andra handenheten att se ut som en tilläggsprodukt. Använd dessa listor för att hjälpa ditt erbjudande att sticka ut bland liknande artiklar på grund av kombinationen av produkter du paketerar tillsammans.

Regler överträdelser

Om du använder en auktion för enstaka artiklar för att locka köpare att betala dig privat för ytterligare kvantiteter bryter du mot eBays regler och kan se att din annons tas bort från tjänsten. Att blanda orelaterade artiklar i en lista med variationer utgör också ett regelöverträdelse eftersom det kringgår de avgifter som krävs för att lista separata artiklar i lika separata auktioner. Att lägga ut flera dubbla auktioner bryter inte reglerna, men det begränsar antalet annonser som visas i sökresultaten till de med bud. Eftersom upprepade listningsöverträdelser kan leda till att kontot stängs av väljer du eBay-alternativ med försiktighet.