Hur du bifogar filer från dator till WhatsApp-meddelande

Det är möjligt att skicka foton, videor och filer lagrade på din dator med WhatsApp. Nedan följer stegen för att bifoga filer från datorn till WhatsApp-meddelandet.

Bifoga filer från datorn till WhatsApp-meddelandet

Eftersom nästan all databehandling, dokumentförberedelse och fotoredigeringsarbete utförs på datorer, kommer alla våra viktiga filer, foton och dokument troligen att lagras på våra datorer.

Detta leder till att många användare begränsar sig till e-post när det gäller att dela eller skicka dokument, foton och filer till andra människor.

Men e-post är inte det enda sättet att skicka filer, foton och dokument lagrade på datorn till andra. Du kan också använda WhatsApp för att skicka nästan alla typer av filer, foton eller dokument till alla som använder WhatsApp.

Bifoga och skicka filer från datorn med hjälp av WhatsApp

Se till att du har ett aktivt WhatsApp-konto på din iPhone eller Android-telefon och följ stegen nedan för att bifoga filer från datorn till WhatsApp-meddelandet.

1. Öppna valfri webbläsare på din dator och gå till web.whatsapp.com

2. På datorns skärm ser du en QR-kod tillsammans med instruktioner för att skanna koden med din smartphone.

3. Öppna nu WhatsApp på din Android-telefon> tryck på menyikonen med 3 punkter> WhatsApp Web i rullgardinsmenyn.

Vid iPhone, klicka på Inställningar> WhatsApp Web på skärmen.

4. På nästa skärm ser du instruktionerna för att skanna QR-koden. Klicka på OK. Jag fattar. och skanna QR-koden på din dators skärm med bakre kameran på din iPhone eller Android-telefon.

5. När QR-koden har skannats av din telefon ser du omedelbart alla dina WhatsApp-meddelanden som finns på datorns skärm.

6. Öppna ett nytt meddelande eller en befintlig meddelandetråd för personen du vill skicka filen till. Skriv ditt meddelande och tryck på Pin-ikonen som finns längst upp till höger på skärmen.

7. Klicka på Dokumentikonen för att skicka PDF eller någon typ av dokumentfil eller fotonikon för att skicka foton och videor från listrutan med bilagealternativ.

8. Leta reda på filen som du vill skicka i popup-fönstret och dubbelklicka på den.

9. När filen har bifogats WhatsApp-meddelandet, klicka på Skicka-knappen för att skicka filen till din WhatsApp-kontakt.

Obs! Du kan bifoga fler filer till ditt WhatsApp-meddelande genom att klicka på + LÄGG FIL-ikonen.

Logga ut av WhatsApp på PC eller Mac

När du har använt WhatsApp på PC eller Mac, se till att du loggar ut WhatsApp på din dator genom att klicka på menyikonen och sedan klicka på Logga ut alternativet i listrutan.