Lägga till profilbilder till ett Tumblr-bloggtema

Lägg till din Tumblr-bloggprofilbild, även känd som ditt porträtt eller avatar, till din bloggs tema. Ditt Tumblr-porträtt visas på instrumentpanelen och bredvid vart och ett av dina inlägg i dina anhängares tidslinjer. Din profilbild visas också på din bloggs huvudsida, dess plats bestäms av bloggens temalayout. Du kan ladda upp ett annat profilporträtt för var och en av dina bloggar. Om du föredrar kan du ladda upp din profilbild som rubrikbild för en eller flera av dina bloggar.

Profilporträtt

För att ladda upp eller ändra ditt profilporträtt, klicka på kugghjulsikonen för inställningar i instrumentpanelen och klicka sedan på namnet på bloggen för att redigera i den högra sidomenyn. Klicka på avatarikonen bredvid titeln på din blogg på sidan Inställningar för blogg. Dialogrutan Filöverföring öppnas. Klicka på kameraikonen mitt i formuläret för att öppna dialogrutan Bläddra. Bläddra till och klicka sedan på ditt porträttfoto. Klicka på "Öppna" för att ladda upp fotot. Du kan också klicka på "Ta en bild" för att ta ett foto med din kamera. Klicka på "Spara" i dialogrutan för att spara fotot.

Avatarspecifikationer

Den optimala bildstorleken för ditt Tumblr-profilporträtt är 128 x 128 eller större. Fyrkantiga bilder upprätthåller originalkvaliteten bättre än rektangulära bilder eftersom Tumblr-plattformen automatiskt återger bilden som en fyrkant. Rektangulära bilder visas förvrängda. Tumblr-plattformen stöder filformaten JPG, GIF, PNG och BMP för porträttfoton.

Rubrikbild

Om du vill använda ditt foto som rubrikbild för en av dina bloggar öppnar du den valda bloggen i instrumentpanelen genom att klicka på pilen bredvid din primära blogg och sedan klicka på namnet på bloggen för att ändra. Klicka på fliken "Anpassa" i menyn till höger i sidofältet för att öppna det valda bloggtemaet i redigeringsläge. Bloggen öppnas med panelen Anpassa fäst till vänster i fönstret. Klicka på ikonen "Ladda upp" i rubriken för att öppna dialogrutan Bläddra. Bläddra till och klicka på din fotofil och klicka sedan på "Öppna" för att ladda upp filen. Klicka på "Spara" i panelen Anpassa för att spara ändringarna. Bilden visas nu som rubrikbilden på din blogg

Animerade GIF

Förutom JPG-, GIF-, PNG- och BMP-filformaten stöder Tumblr-plattformen animerade GIF-bilder upp till 1 MB i storlek för användning som din rubrikbild och i foto- och textinlägg. När du laddar upp ett statiskt foto eller en animerad GIF som en rubrikbild sträcker sig bilden för att fylla hela rubrikområdet som definierats av ditt tema, oavsett bildens storlek.