Hur du uppdaterar iPhone med hjälp av Inställningar och iTunes

Apple kommer med ofta iOS-uppdateringar, för att få nya funktioner och även för att fixa programvarubrister och problem rapporterade av användare. Låt oss därför titta på hur du uppdaterar iPhone med Inställningar och iTunes.

Uppdatera iPhone med hjälp av Inställningar och iTunes

Oavsett om du vill uppdatera iPhone med hjälp av Inställningar eller iTunes måste du se till att det finns tillräckligt med lagringsutrymme på din iPhone för att hantera uppdateringen.

I allmänhet måste du se till följande innan du går vidare med stegen för att uppdatera iPhone.

  1. Se till att du har tillräckligt med lagringsutrymme tillgängligt på din iPhone. iOS-uppdateringar kan variera från 500 MB till så mycket som 1, 5 GB, vid större iOS-uppdateringar.
  2. Se till att din iPhone är ansluten till WiFi. Att uppdatera iPhone med hjälp av mobildata kan vara dyrt och långsammare.
  3. Se till att din iPhone är ansluten till en strömkälla eller att det finns 50% batteri kvar.

Uppdatera iPhone med hjälp av inställningar

Det enklaste sättet att uppdatera en iPhone är att använda inställningsappen på din iPhone.

Klicka på Inställningar> Allmänt> Programuppdatering.

På skärmen för uppdatering av programvara klickar du på Ladda ner och installera (om en programuppdatering är tillgänglig).

Vänta tålmodigt på att uppdateringen laddas ner till din iPhone. Beroende på storleken på uppdateringen och hastigheten på ditt WiFi-nätverk kan det ta flera minuter innan uppdateringen laddas ner.

När uppdateringen är klar har du installerat uppdateringen genom att trycka på alternativet Installera nu.

Under installationen av uppdateringen ser du din iPhone stänga av och starta om med en Apple-logotyp och en statusfält för uppdatering.

När installationen av uppdateringen är klar får du ett meddelande om att din iPhone uppdateras till den senaste versionen av iOS.

Uppdatera iPhone med iTunes

Om du inte kan uppdatera iPhone med inställningsappen eller om din iPhone ger problem efter en uppdatering, bör du kunna fixa problem på din iPhone genom att använda iTunes för att uppdatera iPhone.

För att uppdatera iPhone med iTunes måste Windows-användare hämta och installera iTunes på sin dator. Mac-användare bör redan ha iTunes på sina datorer.

Öppna iTunes på PC / Mac och anslut din iPhone till datorns USB-port och klicka på iPhone-ikonen så som den visas i iTunes.

Klicka sedan på fliken Sammanfattning i sidmenyn och klicka på Kontrollera efter uppdatering i höger ruta.

Om en uppdatering är tillgänglig ser du en popup som innehåller information om uppdateringen. Klicka på Uppdatera för att uppdatera iPhone till den senaste versionen av iOS.

Se till att din iPhone förblir ansluten till datorn tills uppdateringsprocessen är klar. Du kommer att se din iPhone starta om när den senaste versionen av iOS har installerats på din enhet.