Fördelarna med Safari webbläsare

Med några funktioner som efterliknar iPhone ger Apples Safari-webbläsare webbsurfare ett alternativt sätt att uppleva Internet. Med mer än 250 funktioner har Safari några fördelar som skiljer den från konkurrerande produkter som Firefox, Chrome och Internet Explorer. Oavsett om du använder en Mac eller en Windows-enhet kan du testa Safari och avgöra om dess funktioner är tillräckligt övertygande för att du ska kunna göra det till ditt huvudsakliga surfverktyg.

Cover Flow Graphics

Om du gillar iPhones Cover Flow kanske du också gillar hur Safari visar bokmärken och historikobjekt. Cover Flow är den tredimensionella animerade grafiska skärmen som låter iPhone-användare bläddra bland albumomslag. Safari använder samma användargränssnitt för att visa dina historikobjekt och bokmärken som bilder du snabbt kan bläddra igenom. När du hittar ett bokmärke eller historikobjekt som du vill visa, tryck eller klicka på det och Safari tar dig till webbplatsen.

Avancerad historiksökning

Antag att du besökte en resesida för några veckor sedan och upptäckte mycket på en kryssning i Karibien. Om du vill hitta den webbplatsen senare med en vanlig webbläsare måste du komma ihåg ett ord från webbplatsens titel och skriva det i din historiksökning. Safari tar ett annat tillvägagångssätt för historiklagring och sparar all text för varje sidbesök. Detta gör det möjligt för dig att söka efter ord som du såg på en webbsida du tidigare besökt. Om du till exempel minns att du har sett "Caribbean cruise" på din resewebbplats, skriver du det i Safaris sökruta och det visar sökresultat som matchar den frågan.

Läslistor

I vissa webbläsare, till exempel Firefox, kan du installera tillägg som du sparar webbsidor som du vill se senare. Safari byggde in denna funktion i sitt användargränssnitt så att du inte behöver installera något för att använda den. Klicka bara på en ikon för att öppna panelen med läslistor och klicka på "Lägg till" för att spara den aktuella webbsidan i läslistan. Besök vilken sida som helst i listan genom att klicka på dess namn. Internet Explorer, Safari och Chrome har också tillägg som kan förbättra din surfupplevelse; Safari och Chrome kallar sina tillägg för "tillägg".

Senaste sökningar

Ett sätt att forska produktivt är att komma ihåg frågor du redan har gjort. Om du använder en webbläsare som Firefox för att ange sökfrågor kommer du inte att kunna se en lista över dina senaste sökningar enkelt. Om du klickar på förstoringsglasikonen i Safaris sökfält visas dock dina senaste sökfrågor. Du kan sedan skicka en av dessa frågor till din standardsökmotor genom att klicka på den. En lista med alternativa sökmotorer visas under listan med senaste frågor. Du kan klicka på en av dessa sökmotorer och klicka sedan på en ny sökfråga för att utföra den sökningen med den sökmotorn.

Safari Reader

Ta bort röran från en webbsida så kan du njuta av den mer och läsa den snabbare. Safari har en speciell läsare som kan ta bort röran från artiklar du upptäcker och visa dem i ett elegant format som eliminerar annonser och andra distraktioner. När du stöter på en webbsida som har en artikel klickar du på knappen "Reader" som visas för att växla till läsarvyn. Klicka på knappen igen för att återgå till din normala webbvisning.