Hur man döljer aktieappar på iPhone och iPad

Du kanske vill dölja aktie-appar på iPhone eller iPad, om Stock-app-ikonerna tar plats på startskärmen på din enhet och röran om startskärmen.

Dölj lagerappar på iPhone och iPad

Som standard lagras appar som Safari, kamera, FaceTime, App Store, kontakter, anteckningar, klocka, väder, Apple Maps och foton automatiskt på startskärmen på din iPhone och iPad.

Utöver dessa finns det många andra lagerappar som miniräknare, kalender, kompass, spelcenter, hitta vänner, hälsa, iBooks, iTunes Store, nyheter, passbok, lager, tips, videor, röstmemos och andra.

Det är osannolikt att du kommer att använda alla ovanstående appar och du kanske vill dölja många av dessa appar för att minska röran med appar på din enhet.

Ett annat skäl för att dölja appar på iPhone skulle vara att förhindra att dina barn eller andra får åtkomst till vissa appar på din enhet.

Så låt oss gå vidare och titta på stegen för att dölja aktie-appar på iPhone eller iPad.

1. Dölj appar på iPhone med begränsningar (iOS 9 till 11)

Om du använder en äldre version av iOS (iOS 9 till 11) kommer du att kunna använda Stock Apps med funktionen Begränsningar som finns i de versionerna av iOS.

1. Gå till Inställningar> Allmänt> tryck på Begränsningar.

2. Du blir ombedd att ange ditt lösenord för begränsningar om du hade aktiverat begränsningar tidigare.

Om du inte kommer ihåg ditt lösenord för begränsningar kan du kanske återställa lösenordet med hjälp av stegen i den här guiden: Hur återställer du lösenord för begränsningar på iPhone

Om du inte har aktiverat begränsningar ännu, klicka på Aktivera begränsningar och skapa en lösenord för begränsningar.

3. Bläddra sedan ner till avsnittet "Tillåt" och slå AV de aktieappar som du vill dölja från startskärmen.

När du har kopplat från apparna går du till Hem-skärmen så ser du de appar som inte längre är tillgängliga på startsidan på din iPhone.

Obs: Du måste vara medveten om att metoden ovan kommer att rensa apparna från startskärmen och även inaktivera alla tjänster som är associerade med dessa appar.

Därför är den här metoden begränsad och du kan använda den här metoden för att dölja bara de appar som du är ganska säker på om du inte använder.

2. Dölj appar på iPhone med skärmtid (iOS 12 och senare)

Om du använder iOS 12 och nyare version iOS på din enhet kan du följa stegen nedan för att dölja appar på iPhone.

1. Öppna Inställningar på din iPhone och tryck på Skärmtid.

2. På skärmen Time Time trycker du på alternativet Content & Privacy Restrictions.

3. På nästa skärm, slå på innehåll och integritetsbegränsningar och tryck på Tillåtna appar.

4. På skärmen Tillåtna appar kan du stänga av appar som podcasts, nyheter, böcker och annat som du inte använder.

Som du måste ha märkt kan den här metoden bara dölja vissa appar. Appar som Apple Watch, Aktier, Tips, Hitta vänner kan raderas från iPhone.

3. Dölj lagerappar på iPhone med kapslade mappar

En annan metod för att dölja lager-appikoner från startsidan på iPhone är att använda kapslade mappar. Denna okonventionella metod låter dig flytta mappar i mappar på din iOS-enhet.

Vad du kan göra i det här fallet är att gruppera standardappar med 2 till 3 mappar, ge dessa mappar beskrivande namn och flytta dessa tre mappar till en huvudmapp som heter Stock Apps.

För ytterligare information kan du titta på: Hur man skapar kapslade mappar på iPhone