Vad är ett bra alternativ till en Facebook-grupp?

Med Facebooks gruppfunktion kan du skapa en sida för en begränsad grupp människor och enkelt dela information med alla andra medlemmar i gruppen. Exempel kan vara en grupp som heter "Saker att göra i Los Angeles" eller "Vänner till den fläckiga ugglan." Om du inte vill använda Facebooks gruppfunktion hittar du många tillgängliga alternativ någon annanstans.

Google+ grupper

Google+, ett socialt nätverk som på många sätt jämförs med Facebook, erbjuder sina medlemmar en funktion som heter "Communities" som liknar Facebooks gruppfunktion. Google+-grupper består av en lista över medlemmar som, som med Facebook-grupper, kan behöva vänta på godkännande från en administratör innan de går med. Grupper på Google+ är ofta mycket stora och kan vara i nästan vilket ämne som helst, inklusive fotografi, underhållning och vetenskap.

Grupplåda

Groupbox fakturerar sig själv som "en gratis webbplats för onlinegrupper." Som med Facebook-grupper låter Groupbox dig skapa en lista över medlemmar. Vissa grupper är öppna, medan andra kräver att medlemmar får tillstånd innan de går med. Groupbox erbjuder sina medlemmar en viktig funktion som inte erbjuds av Facebooks Groups-funktion: en diskussionsforum. Groupbox-diskussionsforum är i huvudsak ett forum som ägnas åt intressen för gruppen. Groupbox tillåter också medlemmar att dela foton och chatta.

Yahoo-grupper

Yahoo-grupper erbjuder många av samma fördelar som Facebook-grupper erbjuder. Medlemmarna i Yahoo-grupper verkar dock fokusera mer på att dela allvarlig information än grupper på Facebook. Till exempel erbjuder vissa grupper teknisk hjälp för programmerare, medan andra erbjuder uppmuntran för dem som kämpar beroende. Till exempel hävdar Yahoos C # .NET-grupp att vara den enskilt största e-postbaserade gruppen av C # -utvecklare i världen. Gruppmedlemmar kan kommunicera med sina Yahoo-e-postkonton.

Groopt

För dem som vill göra seriöst arbete kan Groopt inte slå. Ursprungligen byggd för broderskap och sororiteter, gör Groopts undergruppsfunktion gruppadministratörer att endast kontakta en fördefinierad del av medlemmarna i en grupp. Till skillnad från Facebook erbjuder Groopt även kalkylark och fakturering. Groopt tillhandahåller till och med ett omröstningssystem så att gruppadministratörer kan ta en omröstning av sina medlemmar för att till exempel bestämma vilka restaurangmedlemmar som föredrar att besöka vid nästa möte.