Hur man ändrar nedladdningsposition för Microsoft Edge

Som du måste ha lagt märke till sparar Microsoft Edge Browser nedladdade filer till sin egen standardplats och det finns inget enkelt alternativ i Windows 10 att ändra det här standardbeteendet för Edge-webbläsaren. I det här inlägget kommer du att lära dig att ändra standardplatsen för nedladdning av Microsoft Edge.

Var sparar Edge nedladdade filer

Microsoft Edge sparar alla nedladdade mappar i mappen "Nedladdningar" under din profil. Till exempel kommer en användare med namnet “George” att ha en standardnedladdningsmapp som finns på C: \ Användare \ george \ Nedladdningar.

Men det kanske inte passar alla och du kanske vill se alla dina nedladdade filer och bilder direkt på skrivbordet, istället för att vara dolda under standard Edge Browser-platsen.

Ändra nedladdningsposition för Microsoft Edge

Edge-webbläsare är inte särskilt användbar i det här fallet, det ger inget sätt att ändra nedladdningsmappen i inställningsmenyn, men det finns en väg ut ur denna irritation.

Följ stegen nedan för att ändra standard Edge Browser-platsen för nedladdade filer till din helt specifika plats.

1. Öppna registerredigeraren.

Skriv bara "regedit" i sökfältet bredvid Windows 10 Start-menyn och tryck på det föreslagna sökresultatet

Eller så kan du trycka på Windows + R-knapparna på tangentbordet för att få fram RUN-kommandot och skriva in regedit i rutan märkt öppen och tryck på enter.

2. Leta upp HKEY_CURRENT_USER och klicka på mappen

3. Klicka på Programvara> Microsoft> Windows

4. Klicka sedan på Aktuell version> Utforskare> Användarskalmappar

Steg 2, 3, 4 bör leda dig till följande väg:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ User Shell Folders .

5. Öppna registernyckeln med en datainställning på% USERPROFILE% \ Downloads. Det kommer att namnges något som {374DE290-123F-4565-9164-39C4925E467B}.

6. Ändra värdedata till% USERPROFILE% \ Desktop för att spara alla nedladdningar från Edge-webbläsaren till ditt skrivbord (se bild nedan)

Alternativt kan du spara alla nedladdningar i en speciell mapp som säger C \ mydownloads eller någon annan plats som du vill spara nedladdade filer på.

7. Stäng registerredigeraren när du har ställt in önskade värden.

Från och med nu kommer allt du laddar ner till din dator att sparas på skrivbordet eller till önskad plats för nedladdat objekt (om du har ställt in det på det sättet) och inte på standardläge för Edge-webbläsare.