Hur man uppdaterar en iPhone utan att förlora data

Programuppdateringar kommer alltid med den potentiella risken för dataförlust om ett fel uppstår under uppdateringsprocessen. IPhone ger ett sätt att bevara dina data genom att skapa en säkerhetskopia på din dator. När du har skapat en säkerhetskopia av din iPhones data kan allt innehåll, data och inställningar återställas i händelse av datafel. Du kan också använda din säkerhetskopia för att överföra innehåll och inställningar på en gammal iPhone när du uppgraderar till en ny iPhone.

Säkerhetskopiera iPhone

Steg 1

Starta iTunes på den "hemdator" som används för att synkronisera innehåll till din iPhone. I Windows klickar du på Start-menyn och skriver "iTunes" i sökrutan. På Mac klickar du på "iTunes" -programmet i Dock.

Steg 2

Uppdatera din dator till den senaste versionen av iTunes genom att klicka på "Hjälp" -menyn på Windows-datorer eller "iTunes" på Mac-datorer. Välj "Sök efter uppdateringar."

Steg 3

Anslut din iPhone till din dator med den medföljande USB-kabeln.

Steg 4

Högerklicka på din iPhone när den visas i avsnittet Enheter i iTunes.

Välj "Säkerhetskopiera" för att skapa en säkerhetskopia av din iPhone.

Uppdatera eller återställ iPhone

Steg 1

Anslut din iPhone till din dator och starta iTunes om den inte redan är öppen.

Steg 2

Välj din iPhone från avsnittet Enheter och klicka på fliken "Sammanfattning".

Klicka på "Sök efter uppdatering" och installera uppdateringen på din iPhone. Förutsatt att uppdateringen lyckas behöver du inte återställa ditt innehåll till din iPhone. Om uppdateringen misslyckas klickar du på knappen "Återställ" på fliken Sammanfattning och väljer sedan din iTunes-säkerhetskopia när du blir ombedd.