3G Vs. Bredband

Internetleverantörer erbjuder alla åtkomst till samma Internet, även om serviceplaner kanske inte är lika jämförbara. Bredband och 3G är två distinkta internettjänster som tar dig till samma plats men på lite olika sätt med olika potential och kostnader. Tjänstens stabilitet eller konsekvens är också annorlunda. Innan du väljer 3G över bredband, eller tvärtom, ta dig tid att lära dig om var och en och välj den tjänst som erbjuder det bästa för det du behöver.

3G-anslutningar

Tredje generationens mobil telekommunikation uppfyller standarder som fastställts av International Telecommunication Union för mobilkommunikation. Specifikt är 3G en term som omfattar en mängd olika tjänster som tillämpas på mobiltelefonnät och dataplaner, inklusive 3G-hotspots som Kindle- och iPhone-användare får tillgång till, till exempel. Nedladdningshastigheterna för 3G kommer att variera, ungefär som staplarna på en mobiltelefon varierar från plats till plats, även om detta bara är ett problem för åtkomst när du rör dig. Generellt sett är anslutningen stabil om du sitter på en plats med anständig signalstyrka. 3G-planer kan vara obegränsade, till exempel med obegränsade dataplaner från mobiltelefonleverantörer, eller begränsade, till exempel 3G-dataplaner för iPad-användare.

Bredbandsanslutningar

Bredband hänvisar vanligtvis till kabelanslutningar, men det kan också hänvisa till en DSL-anslutning. i grund och botten "höghastighets" -anslutningar. Till skillnad från 3G, som är helt trådlöst, kan bredband vara trådlöst, känt som Wi-Fi eller trådbundet, känt som Ethernet. Anslutningsstyrkan är ganska konsekvent såvida det inte finns något problem, till exempel väderförhållanden eller strömavbrott. Paketen för bredbandsinternet levereras ofta med kabel-tv-tjänster eller, när det gäller DSL, telefontjänster eller båda, och priset är för obegränsad åtkomst; med andra ord är du inte begränsad till en viss mängd data. Nackdelen i jämförelse med 3G är att bredband i allmänhet är för en bestämd plats, så om du har en bredbandsanslutning hemma kan du inte ta det med dig till butiken eller skolan.

Tillgång

Tillgång till 3G är begränsad till platser för trådlös täckning. Så länge din enhet kan komma åt en 3G-signal har du en anslutning, även om signalstyrkan för den anslutningen kommer att variera så att du kanske kan komma åt e-post men inte nödvändigtvis strömma video med alla täckningsområden. Bredbandsanslutningar är begränsade till en viss plats, men med Wi-Fi kan du flytta runt den platsen och behålla internetåtkomst med en stadig styrka. Dessutom, med bredbandsaccess, om du laddar ner eller streamer något på Wi-Fi som tar upp en betydande mängd bandbredd och saktar din anslutning, har du möjlighet att växla till en trådbunden anslutning för att påskynda saker.

Vilket är bäst?

Vilken tjänst som är bäst beror i slutändan på vad dina individuella behov är och vilken internetanslutning som uppfyller dessa behov. Om du vill ha internetåtkomst för onlinespel, filmströmning eller konsekventa anslutningar för arbete eller skola, erbjuder bredband den mest konsekventa internetanslutningen tillsammans med det rimligaste priset, särskilt om du laddar ner mycket eller strömmar filmer. Om du vill ha en anslutning som du kan ta med dig för att kontrollera e-post eller sociala nätverk är 3G tillräckligt, men du kommer att vara begränsad i mängden data du kan dra, så att strömma en film kan använda din månatliga datatillägg med din 3G-plan om den inte är obegränsad.