Bra inställningar för att påskynda en Netgear-router

Din Netgear-router har ett omfattande menygränssnitt, så att du kan justera många aspekter av routerns funktion. Även om Netgear-enheter är utformade för att köras med minimal konfiguration är det bra att utforska de mer avancerade aspekterna av din routers menysystem om du vill maximera dess prestanda. I synnerhet med inställningar som dubbelbandsdrift och Media Access Control-filtrering kan du förbättra överföringshastigheterna medan du håller nätverket fritt från oönskade användare.

Ändra MTU

Paketväxlande nätverk som Internet bryter data i bitar som kallas "paket" före överföring. En routers maximala sändningsenhet är storleken på det största paket som den kan skicka. Att välja en MTU kan vara utmanande, även om större paket innehåller mer data, kan de destabilisera nätverket. Den optimala MTU-storleken ändras beroende på vilka program du kör. Exempelvis rekommenderar Netgear att du sänker MTU: n från standardvärdet 1500 till 1436 för att få bästa prestanda från en VPN-anslutning. Hitta MTU-inställningarna i avsnittet Avancerat på Netgear-menyn.

Ändra trådlös kanal

Att byta kanal hjälper till att generera en ren trådlös signal genom att undvika frekvenser som har mycket lokal störning. Du kan ändra routerns trådlösa kanal från menyn Trådlösa inställningar. Som en tumregel kan du prova kanalerna 1, 6 eller 11, eftersom dessa kanaler inte överlappar varandra i frekvensspektrumet. Alternativt har vissa Netgear-enheter stöd för dubbelbandsöverföring. Detta får enheten att sändas i ett helt annat frekvensband och är ett effektivt sätt att säkerställa en ren signal.

Ställ in MAC-filtrering

Media Access Control-filtrering är en metod för att begränsa nätverksåtkomst. Med MAC-filtrering aktiverad blockeras all nätverkstrafik utom trafik från vissa förut godkända MAC-adresser. Aktivera den här funktionen från fliken Säkerhet i Netgear-menyn. Även om det främst är en säkerhetsfunktion hjälper MAC-filtrering till att förbättra nätverkseffektiviteten genom att säkerställa att inga oönskade enheter kan komma åt nätverket. Detta kan i sin tur ge hastighetsfördelar, eftersom all tillgänglig bandbredd tilldelas legitima enheter.

Uppdatera firmware

En routers firmware är den inbyggda programvaran som styr enhetens funktion. Netgear släpper regelbundet firmwareuppdateringar, varav några är avsedda att få sina enheter att gå snabbare eller mer effektivt. Dessutom används firmwareuppdateringar ofta för att korrigera säkerhetsproblem som har upptäckts sedan routern släpptes, vilket gör det viktigt att du håller dig uppdaterad med dem. Sök efter firmwareuppdateringar från Netgear-menyn genom att gå till panelen "Administration" och klicka på "Firmware Update."