Hur man hittar likasinnade på Facebook

Det finns gott om Facebook-sidor för personer som letar efter fler vänner, men såvida inte ditt huvudintresse är att vara populärt är det svårt att hitta personer med liknande intressen som använder dessa sidor. Eftersom likasinnade människor tenderar att samlas är dina nuvarande vänners tidslinjer vanligtvis det bästa stället att leta efter nya vänner med liknande intressen. Dina favoritsidor och grupper på Facebook är också ett bra ställe att leta efter eftersom de människor du hittar där redan har minst en sak gemensamt med dig.

Hitta likasinnade vänner till vänner

Steg 1

Gå till tidslinjen för en av dina Facebook-vänner som har liknande intressen eller smak som du. Hitta ett inlägg som du gillar särskilt. Klicka på namnet på någon som gillade inlägget eller kommenterade det. Detta tar dig till den personens tidslinje.

Steg 2

Bläddra igenom personens tidslinjesida och läs inläggen. Klicka på länken "Mer" under omslagsbilden för att se vilken typ av filmer, böcker, TV-program och andra intressen personen har.

Klicka på knappen "Följ" på personens omslagsfoto. Framtida offentliga inlägg från den personen kommer att visas i ditt nyhetsflöde. Gilla gärna offentliga inlägg och kommentera dem för att starta en vänskap med den personen. Om du tycker att det är lämpligt, skicka ett meddelande och fråga om du kan vara vänner.

Hitta personer med sidor och grupper

Steg 1

Gå till en av de sidor eller grupper du gillar mest.

Steg 2

Klicka på "Sök" -fältet högst upp på din startsida för att hitta nya sidor eller grupper. Skriv bara ett intresse eller namnet på något du tycker om och bläddra igenom resultaten. Klicka på "Gilla" -knappen på en sida eller på "Gå med i grupp" -knappen i en grupp. Stängda grupper kräver att en moderator godkänner dig innan du kan gå med.

Steg 3

Utforska inläggen för sidan eller gruppen och klicka på namnet på någon som du misstänker kan ha samma intressen som du. Utforska deras offentliga inlägg och listorna över saker de gillat. Klicka på "Följ" -knappen på personens omslagsfoto om det finns ett.

Kommentera inlägg du gillar. När du tycker att det är lämpligt, skicka ett meddelande till personen för att starta en vänskap.