Lägga till en GoDaddy-underdomän på Tumblr

Använd en underdomän till ditt GoDaddy-registrerade domännamn för att ge din Tumblr-blogg en mer professionell webbadress. Istället för att använda den typiska "myblog.tumblr.com" -adressen för din blogg kan du använda en unik webbadress som "myblog.customdomain.com". Läsare kan navigera direkt till din blogg med den nya webbadressen och den visas i adressfältet medan de tittar på bloggen.

Logga in på ditt GoDaddy-konto och klicka sedan på "Starta" bredvid Domäner på huvudsidan.

Klicka på domännamnet som du vill lägga till en underdomän till och klicka sedan på "Starta" i avsnittet DNS-hanterare.

Klicka på "Lägg till ny post" för att öppna dialogrutan Lägg till DNS-post.

Klicka på rullgardinsmenyn "Record Type" och välj "CNAME (Alias)."

Ange den nya underdomänen i fältet "Ange ett aliasnamn". Om du till exempel vill att din bloggs nya URL ska vara "blog.mydomain.com", skriv "blogg" i det här fältet.

Ange "domains.tumblr.com" i fältet "Pekar till värdnamn".

Klicka på "OK". GoDaddy kommer att börja uppdatera sina DNS-servrar med den nya underdomänen. Ändringen kan ta upp till 48 timmar att träda i kraft, men det tar vanligtvis bara en timme eller så.

Logga in på ditt Tumblr-konto och klicka på kugghjulsikonen på din Tumblr-instrumentpanel. Välj namnet på bloggen som du vill använda ett anpassat domännamn för.

Klicka på pennikonen i avsnittet Användarnamn och aktivera sedan omkopplaren för "Använd ett anpassat domännamn."

Ange det anpassade domännamnet du vill använda för bloggen, inklusive underdomänen. Använd samma underdomän som du lade till som en CNAME-post med GoDaddy. Om du till exempel har lagt till "blogg" som en underdomän med GoDaddy, ange "blog.mydomain.com" här.

Klicka på "Kontrollera det" om du vill se om GoDaddy redan har aktiverat den nya underdomänen. Klicka på "Spara" för att gå vidare och byta bloggs URL till den nya underdomänen.