Så här uppdaterar du BIOS V2.61

Kärnan i varje dator ligger systemets BIOS, eller Basic Input / Output System, den lägsta programvaran som fungerar genom att låta din hårdvara och ditt operativsystem arbeta tillsammans. För användare vars BIOS har byggts av amerikanska Megatrends kan du förvänta dig regelbundna uppdateringar av programvaran som är inbäddad i ditt BIOS, så att din dator kan fungera mer effektivt. Dessa uppdateringar kommer dock från ditt moderkorts tillverkare, vilket inte nödvändigtvis är amerikanska Megatrends. Lyckligtvis kan du navigera till deras webbplats och köra deras moderkortsidentifieringsverktyg ge dig all information du behöver för att fortsätta.

Navigera till den amerikanska Megatrends-webbplatsen (se Resurser.) Klicka på "Support" högst upp på sidan och välj sedan "AMIBIOS Support." Klicka på länken "AMI Motherboard Identification Utility." Välj "Hämta AMIMBID." Om du godkänner de presenterade villkoren i licensavtalet, välj "Jag håller med". Programvaran börjar ladda ner automatiskt till din standardnedladdningsplats. Filstorleken är bara 128 kB och bör laddas ner på mindre än en minut för de flesta anslutningar.

Dubbelklicka på den nedladdade filen och extrahera innehållet till en mapp du väljer. Efter några sekunder kommer de tio filerna att packas upp till den fil du valde. Kör filen "MBID.exe". Välj "Nästa" och följ anvisningarna på skärmen när programmet avgör om ditt moderkort skapades specifikt av American Megatrends eller av en annan tillverkare. Resultaten loggas till en fil med namnet "Results.txt" i den här katalogen.

Gå tillbaka till sidan "AMIBIOS Support" som du gjorde i steg 1 om det visar att ditt moderkort skapades av amerikanska Megatrends. Bläddra ner på sidan tills du ser "3. Välj ditt AMI-moderkort från följande lista." Välj ditt moderkort enligt resultaten från moderkortets identifieringsverktyg. På nästa skärm, titta under "Biosuppdateringar." Om den aktuella versionen är nyare än din version 2.61, klicka sedan på det röda markerade versionsnumret och klicka sedan på "Jag godkänner" om du godkänner villkoren för nedladdningen. Spara filen på en plats som du väljer och dubbelklicka på den för att starta processen med att blinka din BIOS till den senaste versionen.

Navigera till moderkorttillverkarens hemsida som anges i moderkortets identifieringsverktyg om det visade sig att det kommer från en annan tillverkare än American Megatrends (se Resurser.) Även om varje webbplatsens layout kommer att vara unik, använd modellnumret från moderkortsinformationen som du har nu fått navigera till supportavsnittet på webbplatsen tills du hittar den senaste uppdateringen av din BIOS. Ladda ner filen och följ installationsinstruktionerna för att flasha din BIOS till den senaste versionen.

Tips

Om du behöver kontakta kundsupport med frågor, var noga med att du riktar dem till rätt tillverkare av ditt moderkort istället för amerikanska Megatrends som standard.

Varningar

Ta aldrig bort en dator från strömkällan medan den blinkar i systemets BIOS.