Hur du inaktiverar flera Chrome-processer i Windows 10

Som du måste ha lagt märke till skapar Google Chrome Browser en massa processer när den körs på din dator. Låt oss ta en titt på varför Chrome skapar så många processer och hur du inaktiverar flera Chrome-processer på din dator.

Varför Chrome Browser skapar flera processer

Till skillnad från andra webbläsare har Google Chrome Browser utformats för att skapa en individuell process för varje flik, plugin och tillägg som du använder på din dator.

Denna design är baserad på konceptet att förhindra fullständigt webbläsarfel om något går fel. Låt oss till exempel anta att du öppnar din favoritwebbplats i Chrome-webbläsaren, den här webbplatsen kommer att förbli aktiv och tillgänglig på sin egen flik, även om du öppnar flera andra webbplatser och en av dem visar sig vara buggy och kraschar.

Genom att separera varje flik och tillägg i en separat process kan Chrome-webbläsaren förbli aktiv även om några flikar / flikar måste stängas.

Inaktivera flera Chrome-processer i Windows 10

När du har förstått orsaken till flera Chrome-webbläsarprocesser på din dator, kanske du inte vill inaktivera flera Chrome-processer på din dator, såvida det inte blir nödvändigt.

Att inaktivera Chrome-webbläsarprocesser kan bli nödvändigt om flera Chrome-processer slutar konsumera överdrivet% RAM på din dator. Detta kan hända om du öppnar flera flikar medan du surfar på internet och använder för många Chrome-tillägg och plugins på din dator.

Om du hittar Chrome Browser långsam eller buggy kan du begränsa eller inaktivera flera Chrome-processer på din dator med någon av följande metoder.

  1. Använda Google Chrome Task Manager.
  2. Genom att stoppa Chrome-bakgrundsprocesser
  3. Ställ in Chrome Browser för att öppna en enda process för flera flikar
  4. Använd färre flikar och tillägg

Döda Chrome-processer med hjälp av Chrome Task Manager

Google Chrome webbläsare har en egen inbyggd Task Manager som låter dig se varje Chrome-process som körs på din dator. Vid behov kan du använda Chrome Task Manager för att visa och stänga alla Chrome-processer på din dator.

1. Klicka på ikonen för inställningar för Chrome-inställningar i det övre högra hörnet på skärmen. Klicka på Fler verktyg i rullgardinsmenyn och klicka sedan på alternativet Uppgiftshanterare i sidmenyn som visas (se bild nedan)

2. Klicka på Chrome-processen som du vill stänga av i Chrome Task Manager och klicka sedan på knappen Avsluta process.

Detta stänger den valda Chrome-processen och förhindrar att den använder resurser på din dator.

Stoppa Chrome Bakgrundsprocesser

Även om du stänger Chrome-webbläsaren fortsätter den att köra processer i bakgrunden. Detta händer när du installerar Chrome Plugins och Chrome Extension med en standardtendens att fortsätta att köra i bakgrunden.

Lyckligtvis kan du förhindra att Google Chrome kör processer i bakgrunden genom att följa stegen nedan.

1. Klicka på ikonen för inställningar för Chrome-webbläsaren i Chrome längst upp till höger på skärmen och klicka sedan på Inställningar i rullgardinsmenyn.

2. På skärmen Inställningar bläddrar du ned och klickar på Visa avancerade inställningar ... länk längst ner på sidan.

3. Avmarkera alternativet för Fortsätt köra bakgrundsappar i den utvidgade inställningsskärmen när Google Chrome är stängt och ligger under avsnittet "System" (se bild nedan)

Detta förhindrar att Google Chrome Browser kör några processer i bakgrunden.

Ställ in Chrome Browser för att öppna en enda process för flera flikar

Om du inte vill att Chrome ska öppna en ny process för varje flik, är det möjligt att konfigurera Google Chrome-webbläsaren på din Windows 10-dator för att bara skapa en enda process, även om du öppnar flera flikar på din dator.

1. Högerklicka på Google Chrome-ikonen i Start-menyn och klicka sedan på alternativet Egenskaper. Om Chrome-ikonen finns på Aktivitetsfältet på din dator, högerklicka på Chrome-ikonen, högerklicka på Google Chrome och klicka sedan på Egenskaper (Se bild nedan)

2. På skärmen Chrome Properties klickar du på textrutan Mål och bläddrar till slutet av raden. Sätt in frasen –process per webbplats efter slutet av texten som för närvarande finns i rutan Mål.

Obs: Det måste finnas ett enda utrymme innan –process per webbplats

3. Klicka på Apply och OK för att stänga Chrome Properties-skärmen.

Om du märker några problem efter att du har gjort denna ändring tar du helt enkelt bort parametern (–process-per-site) från genvägen så går allt tillbaka till det normala.

Denna metod för att göra Chrome Browser att öppna en enda process för flera flikar fungerar bäst för de användare som har för vana att öppna ett stort antal flikar från samma webbplats.

Använd färre flikar och tillägg

Ett annat sätt att förhindra att Chrome Browser kör flera processer på din dator är att helt enkelt använda färre flikar, tillägg och plugins.

Ta bort alla onödiga plugins och tillägg och undvik att öppna flera flikar. I stället för att öppna flera flikar kan du vänja dig att bokmärka webbsidor på din dator.