Hur man stoppar Android-telefonen från att stängas av automatiskt

Som standard stängs de flesta Android-telefoner av sig själva för att spara batteritid. Om du är irriterad av detta faktum kan du hindra Android Phone från att stängas av automatiskt.

Android-telefon stängs av automatiskt

De flesta Android-telefoner kommer automatiskt att sova efter cirka 30–1 minuters inaktivitet. Medan den här funktionen sparar batterilivslängd kan den vara riktigt irriterande när du försöker använda telefonen med handsfree och måste fortsätta trycka för att hålla den vaken.

Lyckligtvis är det lätt att stoppa Android-telefonen från att stängas av automatiskt och detta kan göras från menyn Inställningar på din Android-telefon.

Obs! Till skillnad från iPhone har de flesta Android-telefoner inte möjlighet att hålla skärmen alltid påslagen under en oändlig tid. Men de flesta Android-telefoner låter dig hålla skärmen på i 30 minuter, vilket borde vara mer än tillräckligt för att använda din telefon handsfree.

Stoppa Android-telefonen från att stängas av automatiskt

Följ stegen nedan för att hindra Android Phone från att stängas av automatiskt.

1. Öppna Inställningar på din Android-telefon

2. På skärmen Inställningar bläddrar du ned och trycker på Visa alternativ som finns under "Enhet" underrubrik.

3. På skärmen Visar du på Sleep-alternativet.

Obs! På Samsung-telefoner och vissa andra Android-enheter visas viloläget som skärmtid (se bild nedan)

4. Klicka på 30 minuter från popup-menyn som visas.

På lager Android-enheter är den längsta varaktigheten upp till vilken du kan hålla skärmen aktiverad 30 minuter. Detta borde vara tillräckligt bra om du försöker använda din telefon handsfree.

Beroende på vad din enhet säger, klicka på det längsta tillgängliga alternativet så att du kan maximera den tid som skärmen på din Android-telefon förblir på.

Alternativ för viloläge eller tidsgräns för skärm inte tillgängligt?

På vissa Android-enheter (som Xiaomi-telefoner) är inte alternativet Sleep eller Screen Timeout tillgängligt under “Display Settings”. Av någon anledning är detta alternativ doldt på skärmen Lås skärm och säkerhet.

1. Öppna Inställningar på din Android-telefon.

2. På skärmen Inställningar bläddrar du ner och knackar på alternativet Lås skärm och lösenord som finns under avsnittet "System & enhet" (se bild nedan)

3. På nästa skärm klickar du på alternativet Sleep eller Screen timeout.

4. Klicka på 30 minuter i popup-fönstret som visas eller välj det längsta tillgängliga alternativet.