Hur man stoppar Skype från att starta automatiskt i Windows 10

Det finns förmodligen många Windows 10-användare som du, som är lika förundrade över att hitta Skype-appen som startar automatiskt på sina datorer och körs kontinuerligt i bakgrunden. Låt oss ta en titt på hur vi förhindrar eller stoppar Skype från att starta automatiskt i Windows 10.

Skype, Skype Preview och Skype For Business

Det finns tre olika versioner av Skype som vi har stött på på Windows 10-datorer och alla dessa Skype-versioner har samma vana att starta automatiskt med datorn och fortsätta att köra i bakgrunden.

Den första versionen av Skype är den traditionella "Skype Desktop-appen" som du måste ha laddat ner till din dator för att kunna njuta av Skype-röst- och videosamtal från din Windows 10-dator.

Den andra versionen av Skype, känd som "Skype Preview" ingår som en del av Windows 10 och denna lättare version av Skype finns på alla Windows-datorer som har fått Windows 10-årsdaguppdateringen.

Den tredje versionen av Skype kallas "Skype For Business" och denna fullständiga version av Skype ingår också som en del av Windows 10-operativsystem.

Stoppa Skype från att starta automatiskt i Windows 10

Låt oss först ta upp saken om den fullständiga versionen av Skype Desktop-appen. När du laddar ner och installerar den fullständiga versionen av Skype på din dator kommer du att hitta den automatiskt startas upp med din dator, den kommer till och med att logga in på ditt Skype-konto och fortsätta att köras i bakgrunden på din Windows 10-dator.

Följ stegen nedan för att stoppa Skype Desktop-app från att starta automatiskt på din dator.

1. Öppna Skype Desktop-appen på din dator. Du kan göra detta genom att klicka på Skype-genvägen på skrivbordet eller genom att klicka på Skype från listan över appar.

2. Logga in på ditt Skype-konto (om du inte redan är inloggad).

3. Klicka sedan på Verktyg i den övre menyfältet och klicka sedan på fliken Alternativ ... i rullgardinsmenyn (se bild nedan)

4. Avmarkera alternativet för Start Skype när jag startar Windows och klicka på Spara på alternativskärmen.

Efter detta hittar du inte Skype-appen som startar automatiskt på din Windows 10-dator, den startar bara när du klickar på Skype-genvägen och startar appen på din dator.

Stoppa Skype-förhandsvisningen från att starta automatiskt i Windows 10

När du klickar på Skype Preview-appen (av nyfikenhet!) Ber appen dig att logga in med ett Microsoft-konto (din e-post).

När du loggar in på Skype Preview-appen kommer du dock att vara inloggad även efter att du har startat om enheten. Det betyder praktiskt att Skype Preview-appen kommer att starta automatiskt på din dator (när du har gjort misstaget att logga in på den här appen!).

Följ stegen nedan för att stoppa Skype Preview-appen från att starta automatiskt och köras i bakgrunden på din Windows 10-dator.

1. Klicka på Windows 10 Start-knappen och klicka sedan på Skype Preview App.

2. På nästa skärm (Skype-förhandsvisning), klicka på din profilbild / ikon längst ner till vänster på skärmen.

3. Bläddra sedan ner till botten av skärmen och klicka på alternativet Logga ut.

Detta kommer att logga ut från Skype Preview-appen och du hittar inte Skype Preview som startar automatiskt på din Windows 10-dator.

Sluta Skype för företag från att starta automatiskt i Windows 10

Om du har använt Skype för företag på din dator kan du använda följande steg för att stoppa den här versionen av Skype från att starta automatiskt på din Windows 10-dator.

1. Klicka på Windows 10 Start-knappen och klicka sedan på Skype For Business-appen

2. Logga in på ditt Skype For Business-konto (om du inte redan är inloggad).

3. Klicka sedan på den lilla ned-pilknappen, bredvid hjulikonen. Klicka på Verktyg i rullgardinsmenyn och klicka sedan på Alternativ (se bild nedan)

4. Klicka på alternativskärmen först på fliken Personlig i sidmenyn och avmarkera sedan alternativet för "Starta appen automatiskt när jag loggar in på Windows" (se bild nedan)

5. Klicka till sist på OK för att spara dina inställningar för Skype Business App.