Hur man tar bort lösenordet från skyddade PDF-filer

Du letar efter sätt att ta bort lösenord från en skyddad PDF-fil när du stöter på en fil som är lösenordsskyddad och det finns ett omedelbart behov av att redigera den här filen. I sådana fall är det troligt att du antingen har glömt lösenordet eller att PDF-filen var lösenordsskyddad av någon som inte längre är tillgänglig.

Ta bort lösenordet från skyddade PDF-filer

Medan lösenordsskyddande filer är en bra säkerhetsåtgärd, finns det tillfällen då lösenordsskyddade filer kan skapa problem och störa det normala arbetsflödet på en arbetsplats.

Detta kan hända när systemet för att lösenordsskydda dokument inte hanteras ordentligt, vilket kan leda till problem som sträcker sig från glömda lösenord till anställda som lämnar semester utan att lämna lösenordsinformation till sina handledare eller lindrar.

Hur som helst är det alltid ett sätt att ta bort lösenordbegränsningar för en PDF-fil. I det här inlägget uppmärksammar vi några gratis verktyg som du kan använda för att ta bort lösenord från skyddade PDF-filer.

Gratis min PDF

Detta är ett mycket enkelt och lättanvänt verktyg för borttagning av PDF-lösenord. Ladda bara upp den skyddade filen och vänta tills lösenordet tas bort. När lösenordet har tagits bort kan du ladda ner den lösenordsfria filen till din dator och börja använda den.

Den maximala filstorleken som du kan ladda upp till FreeMYPDF.com är 200 MB, vilket är mer än tillräckligt för vanligaste användningsområden.

Free My PDF fungerar på alla operativsystem och den goda funktionen med detta verktyg är att du inte behöver installera eller ladda ner något program till din dator.

Du kan titta på det här verktyget här: freemypdf.com

PDF-lösenordborttagare

Detta gratis verktyg för borttagning av lösenord måste laddas ner och installeras på din dator.

När du laddar ner programmet till din dator kommer du att upptäcka att det har ett mycket enkelt PDF-in och PDF-out gränssnitt. Det handlar bara om att få din PDF-fil till programmet och ta bort den med lösenordet borttaget.

Du kan hitta det här verktyget praktiskt när du inte gillar idén att ladda upp en konfidentiell PDF-fil online och vill ha något som kontrolleras och begränsas till ditt eget skrivbord.

Du kan komma åt det här verktyget på: pdfpasswordremover.com

BeCyPDFMetaEdit

Liksom dess komplexa namn har BeCyPDFMetaEdit webbplats också ett oattraktivt gränssnitt. Men denna ovänliga snygga webbplats gör det verkligen enkelt att ta bort lösenord från skyddade PDF-dokument.

Följ bara stegen nedan för att ta bort lösenordet från alla PDF-skyddade filer på din dator.

  1. Ladda ner BeCyPDFMetaEdit till din dator och kör verktyget.
  2. Du blir ombedd att ladda upp PDF-filen genom att välja plats på din dator.
  3. Välj inte filen omedelbart, välj först alternativet Complete Rewrite och välj sedan PDF-filen som du vill ta bort lösenordet från.
  4. Klicka på fliken Säkerhet och ställ in säkerhetssystemet på Ingen kryptering
  5. Klicka på Spara för att spara en kopia av din PDF utan lösenord
Du kan ladda ner detta gratis verktyg här: BeCyPDFMetaEdit

Viktigt: Se till att du använder dessa verktyg för att låsa upp filer du faktiskt äger eller filer som du har behörighet att använda.

Ovanstående information är avsedd att hjälpa legitima användare som kan ha tappat, missat eller glömt lösenord för filer som de har behörighet att använda och ändra.