Nackdelar med att använda Facebook för affärsbehov

Överklagandet att använda Facebook som ett affärsverktyg är obestridligt. Webbplatsen för sociala medier har anlitat mer än en miljard globala användare sedan starten 2004, och många av dem besöker webbplatsen dagligen. Facebook använder också komplexa algoritmer som matchar annonser till specifika användare för att matcha deras personligheter. Det är inte alla goda nyheter, men Facebook kanske inte är det perfekta hemmet för alla företags behov.

Reklam

Facebook kan ha tillgång till ett enormt antal användare, men det betyder inte att de är ett lämpligt mål för ditt företag. Annonser på Facebook citeras ofta som inget annat än en distraktion, med användare som är mer intresserade av att umgås med vänner än att söka efter kommersiella lösningar. Facebook-annonser har också ett dåligt rykte, särskilt med tanke på antalet reklamfilmer av låg kvalitet som översvämmer webbplatsen. Annonsering fungerar på ett budsystem vilket gör det svårare för mindre företag med begränsade medel att konkurrera med större företag.

Negativt innehåll och skräppost

Facebook-sidor kräver mycket underhåll - oavsett om det interagerar med användare, tar bort skräppost eller tar bort falskt eller skadligt innehåll. Negativa eller aggressiva kommentarer från andra användare kan felaktigt kopplas till ditt företag eller kan driva bort din publik genom deras offensivitet. Användare kan också översvämma din Facebook-sida med skräppost, vilket minskar effektiviteten i ditt meddelande och gör att ditt varumärke verkar mindre professionellt.

Affärsgrupper är inte populära

Att skapa en grupp för ditt företag verkar vara ett perfekt sätt att växa ditt företag utan att behöva spendera ett öre. Men verkligheten är att Facebook-användare är mer benägna att gå med i grupper som påverkar deras hem eller sociala liv snarare än de som skapats för affärsändamål utanför nära vänner och familj. Grupper erbjuder också begränsad kontroll och ingen statistisk feedback, vilket gör det svårt att ta reda på om du ansluter till din demografiska mål. Även dina prenumeranter har möjlighet att dölja dina uppdateringar, så du vet aldrig med säkerhet vem som tittar på ditt innehåll.

Brist på kontroll

Även om Facebook erbjuder en stor användarbas som du potentiellt kan kultivera, är du fortfarande bara en annan medlem i Facebook-communityn. Facebook är befälhavaren för sin egen domän och kan ändra reglerna när som helst, antingen öka kostnaden för reklam, justera sin integritetspolicy eller radera din sida utan varning. Brist på kontroll och anpassning kan kväva ditt företag, vilket gör det svårt att förvandla dina följare till dedikerade kunder.