Vilka format är bäst för visning på Sony Reader?

Sony Reader är bara en av dussintals e-läsare tillgängliga för konsumenterna; den senaste modellen stöder flera typer av dokumentfiler, samt bild- och ljudfiler. Med e-bläckpresentation, en pekskärm, utökningsbart media och en bakgrundsbelyst skärm kan läsaren bli populär i takt med att e-bokmarknaden växer.

ePub

EPub-formatet anses vara standarden i e-böcker; de flesta e-läsare, inklusive Sony Reader, kan läsa detta format. Fångsten för Sony Reader är att den kan läsa DRM-skyddade ePub-filer som köpts från Sony-butiken, men den kan inte läsa DRM-skyddade ePub-filer från andra källor. Det finns dock webbplatser som erbjuder nedladdningar av böcker i ePub-format som inte är DRM-skyddade, inklusive men inte begränsade till Google Books, Bookrix och Archive of Our Own --- vilket ger dig en stor pool med gratisböcker för din Sony Reader .

BBeB

Medan Sony Reader kan läsa e-böcker i BBeB-format --- det egna formatet designat av Sony när det vågade in i e-bokens värld --- stöds inte formatet längre. Från och med augusti 2009 har Sony bytt redskap och fokuserar på att tillhandahålla innehåll i ePub-format.

Ytterligare format

Förutom standard e-bokformat kan Sony Reader också läsa oskyddade dokument i PDF-, TXT- och RTF-format. Maskinen kan till och med skryta med att kunna konvertera dokument från Microsoft Word-format, vilket gör det enkelt att ta med sig egna dokument.

Multimedia

Sony Reader lagrar inte bara böcker utan kan också återge bilder och spela upp ljud. Ljudfilformat som stöds av Sony Reader är MP3 och ACC. Även om bilder kanske inte visas lika bra på den svartvita e-bläckskärmen, är de användbara formaten JPEG, GIF, BMP och PNG. Med endast 512 MB internt utrymme behöver du sannolikt ett minneskort för att lagra musik på din eReader.