Hur man laddar ner PDF-filer till iPhone eller iPad

Det är verkligen lätt att ladda ner PDF-filer och e-böcker till iPhone från vilken webbplats som helst på internet och också att spara PDF-bilagor till iPhone. Nedan följer stegen för att ladda ner PDF-filer till iPhone eller iPad.

Ladda ner PDF-filer till iPhone eller iPad

Den här metoden är lämplig om du stöter på en PDF-fil medan du surfar på internet med hjälp av standard Safari-webbläsaren på din iPhone. PDF-filen kan vara en e-bok, användarmanual eller ett recept som en webbplats erbjuder gratis nedladdning.

Följ stegen nedan för att ladda ner och spara PDF-filer till iPhone med Safari-webbläsaren på din iPhone.

1. Öppna Safari-webbläsaren på din iPhone och besök webbplatsen där du vill ladda ner boken, manualen eller annat material i PDF-format.

2. När du hittat PDF-filen klickar du på nedladdningslänken så öppnar PDF-filen i Safari-webbläsaren.

3. När PDF-filen öppnas klickar du på Share-ikonen i nedre menyn. Om du inte kan se Dela-ikonen, bläddra nedåt och se till att du är på försidan till PDF-filen.

4. På Dela-menyn som visas klickar du på alternativet Kopiera till böcker för att påbörja nedladdningen av PDF-filen till böcker-appen på din iPhone.

5. Du kan komma åt den nedladdade PDF-filen genom att öppna Böcker-appen på din iPhone och knacka på fliken Bibliotek i den nedre menyn.

Obs: Tiden att ladda ner beror på hastigheten på din WiFi och storleken på den nedladdade filen.

Spara PDF-filer från e-postbilagor till iPhone

Det är inte ovanligt att få e-post med en rad som läser “Se bifogad” med all annan information som finns i PDF-filen bifogad e-postmeddelandet.

De flesta användare går igenom rutinen för att söka efter sådana e-postmeddelanden varje gång de behöver för att komma åt den bifogade PDF-filen.

Medan denna strategi kan fungera, slösar den bort tid och det finns också möjligheten att e-postmeddelandet tillsammans med den bifogade PDF-filen tas bort från din iPhone.

Därför är en bättre metod att ladda ner Attached PDF-fil till din iPhone, så att du kan komma åt den när som helst utan att gå igenom besväret med att söka efter e-postmeddelandet.

1. Öppna e-postmeddelandet med bifogad PDF-fil på din iPhone.

2. Klicka på den bifogade PDF-filen för att öppna den på din iPhone.

3. När PDF-filen är öppen klickar du på Share-ikonen som finns längst ner till vänster på skärmen.

4. På Share-menyn som visas klickar du på ikonen Copy to iBooks

5. PDF-filen kommer att laddas ner till iPhone och placeras i ditt bibliotek på iPhone.

Du kan när som helst komma åt PDF-filen som du har laddat ner från e-postbilaga genom att öppna Böcker-appen och knacka på fliken Bibliotek i Böcker-appen.