Hur du går in i din VIZIO-router

Din trådlösa Vizio-router har en inbyggd installationsapp som låter dig anpassa dina nätverks- och internetinställningar. Du kan komma åt inställningarna från vilken webbläsare som helst, även om du kan bli ombedd att ange ett användarnamn och lösenord, beroende på hur din router konfigurerades. Om du har problem med att komma åt inställningarna kan du prova flera felsökningssteg för att lösa problemet.

Åtkomst till routeradministration

Steg 1

Öppna en webbläsare på vilken dator som helst som är ansluten till ditt hemnätverk.

Steg 2

Skriv "vizio.home" (utan citat) i webbläsarens adressfält och tryck på "Enter". Om du inte får något svar kan du prova att ange "192.168.1.1" istället. Om du fortfarande inte ser administrations- eller inloggningsskärmen använder du stegen i avsnittet felsökning för att lösa problemet.

Ange användarnamnet och lösenordet för routern om du ser inloggningsskärmen. Den här skärmen visas bara om du eller en annan person har aktiverat lösenordsskydd. Vizio-routern har inte ett standardanvändarnamn eller lösenord, så om du inte känner till den här informationen, kontrollera med den person som konfigurerade routern. Du kan också återställa routern till dess fabriksinställningar enligt beskrivningen i nästa avsnitt.

Felsökning

Steg 1

Byt till en dator som har en direkt, trådbunden anslutning till routern om du har problem med att få åtkomst. Personen som ställer in routern kan ha inaktiverat trådlös administration.

Steg 2

Öppna en kommandotolk för att dubbelkontrollera routerns IP-adress om du fortfarande inte kan ansluta. Någon kan ha ändrat adressen. I Windows 8, tryck på "Windows-X" på tangentbordet för att öppna en kommandotolk, skriv "ipconfig" (utan citat) och tryck "Enter". Routerns IP-adress är listad som "Standardgateway." Ange denna adress i webbläsarens adressfält istället för "192.168.1.1".

Återställ routern till fabriksinställningarna om du fortfarande inte kan ansluta eller om du inte känner till användarnamnet och lösenordet. För att återställa routern, använd ett gem eller liknande för att trycka och hålla in den lilla "Återställ" -knappen på baksidan av routern i minst 10 sekunder. Du bör nu kunna komma åt routerns installationssidor utan lösenord, även om alla anpassade nätverksinställningar går förlorade.